I Fernando Tores ode u penziju!

“El Ninjo” završava karijeru! Bivši reprezentativac Španije, Fernando Tores u petak je objavio da završava profesionalnu karijeru.  Osvojio je sve, mogao je i više. . .

Fudbal 21.06.2019 | 23:55
I Fernando Tores ode u penziju!
"Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da se okonča moja fudbalska karijera. U nedjelju na konferenciji za medije u Tokiju ću objasniti sve detalje", napisao je naTwitteru proslavljeni španski napadač.

Tores je tokom bogate karijere igrao u dva navrata za Atletiko Madrid, zatim za Liverpul, Čelsi  i Milan. Prošlog ljeta je iz Atletika  prešao u japanski Sagan Tosu u kojem će i završiti karijeru.

Najsvjetlije trenutke karijere doživio je s reprezentacijom Španije s kojom je bio svjetski šampion 2010. godine, a evropski 2008. i 2012. godine.

Za "crveni furiju" odigrao je 110 utakmica i postigao 38 golova, po čemu je treći najbolji strijelac u istoriji reprezentacije.

Zanimljivo je da tokom karijere nije osvojio nijednu titulu u nacionalnim šampionatima sa  klubovima u kojem je igrao.

Međutim, Tores je osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope sa Čelsijem, te još jednom Ligu Evrope sa Atletiko Madridom.

Osim toga sa londonskim "plavcima" je stigao i do pehara FA kupa.

Nadimak mu je i dalje El Ninjo, ali od danas je fudbalski penzioner. Fernando Tores, jedan od najboljih španskih napadača u ovom veku, objavio je u 35. godini da se povlači sa terena. Osvojio je mnogo toga, sve što se osvojiti moglo, nekoliko sezona je bio pravi ubica odbrana na terenu, ali ostaje utisak da je mogao i više.

Kada se osvrne za sobom, Tores će videti osvojeno Svetsko (2010.) i dva Evropska prvenstva (2008, 2012.) u dresu Španije, Ligu šampiona (2012.) i Ligu Evrope sa Čelsijem (2013.), takođe Ligu Evrope sa Atletikom (2018.).

A, možda je svoje najbolje partije u karijeri pružio u Liverpulu, sa kojim nije uspeo da osvoji ništa. Ipak, čak 81 gol na 142 odigrane utakmice jasno govori koliko je istinski bio Ubica dečijeg lica.

Iako su mu, po trofejima gledano, godine u Čelsiju bile najuspešnije, tu je njegova zvezda, ipak, počela da bledi. Ni povratak u Atletiko ga nije vratio u nekadašnju formu.

Poslednju sezonu Tores je odigrao u Japanu, za Sagan Tosu, u 35. godini. I danas je objavio da je dosta.
„Imam nešto važno da objavim. Posle 18 uzbudljivih godina, vreme je da završim svoju fudbalsku karijeru“, rekao je Fernando i najavio konferenciju za novinare u nedelju, gde će detaljnije govoriti o svemu.

Kada se saberu svi golovi koje je postigao u seniorskom uzrastu, dođe se do sume od 298. Šteta što bar nije zaokružio taj broj, zaslužio je...

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar