КА: Фудбал – то је Уругвај, брзина – то су Јапанци!

Крађа – то је Кавани! Реми у Порто Алегреу.

Фудбал 21.06.2019 | 12:32
КА: Фудбал – то је Уругвај, брзина – то су Јапанци!
Прсте да полижеш. Ко је гледао фудбал у Порто Алегреу могао је само да ужива, дуел Уругваја и Јапана, по општим оценама, био је најбољи у досадашњем издању Копа Амеирка. С обзиром на приказано, на фестивал шанси, модерне игре и сјајних потеза, јединио праведно било је да се ремијем оконча први меч другог кола Групе Ц – 2:2.

Таман да нико не може да каже да је бољи од овог другог, иако је игром селекција Оскара Табареза, можда, заслужила више. На основу броја створених прилика, начина како је до њих долазила, без петљања и нервирања и себе и гледалаца свакако, међутим, ако се има у виду да је један од два гола дала на превару, онда јој је овај бод сасвим довољан. Ионако их ставља у добру позицију за пласман у наредну фазу такмичења.

Уриси су диктирали темпо, имали чак 29 шутева ка голу, ниједна репрезентација у последња четири издања Копа Америка није тако распуцана била, Луис Суарез је покушавао из свих позциија (чак 11 пута), али је погодио само једном. И то из пенала, који није смео да буде досуђен, јер је Единсон Кавани исфолирао фаул Уеде, преварио не само колумбијског судију Рохаса, већ и ВАР, да би на тај превртљив начин, правом крађом, јер други термин био би неприкладан, нападач Барселоне погодио циљ.

Претходно је уздрмао стативу, у другом делу Кавани је тукао у пречку, да би тек Хосе Хименез на центаршут Лодеира средином наставка показао да је специјалиста за игру главом и донео Јужноамериканцима заслужено изједначење, а сломио срца Јапанаца, који су се сјајно држали.

Штавише, Азијати су показали фудбал сличан оном са Мундијалаа у Русији. На пример, кад су били на прагу изненађења против Белгије. Опет добро постављени у одбрани, дисциплиновани на средини терена, а хитри у завршници. Брзином преко крила ломили су одбрану Уругваја и двапут водили. Оба гола дело су Коџија Мијошија, везисте Јокохаме, а да је било само мало више наклоности среће могао је Јапан до три бода. Да је, рецимо, судија Рохас старт над Накађимом у другом полувремену окарактерисао као пенал. Кад је већ онако срамотан свирао за Уругвај.



КОПА АМЕРИКА - 2. коло:

Група Ц

Петак

Уругвај – Јапан 2:2 (1:1)
/Суарез 32 пен, Хименез 66 – Мијоши 25, 59/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар