KA: Fudbal – to je Urugvaj, brzina – to su Japanci!

Krađa – to je Kavani! Remi u Porto Alegreu.

Fudbal 21.06.2019 | 12:32
KA: Fudbal – to je Urugvaj, brzina – to su Japanci!
Prste da poližeš. Ko je gledao fudbal u Porto Alegreu mogao je samo da uživa, duel Urugvaja i Japana, po opštim ocenama, bio je najbolji u dosadašnjem izdanju Kopa Ameirka. S obzirom na prikazano, na festival šansi, moderne igre i sjajnih poteza, jedinio pravedno bilo je da se remijem okonča prvi meč drugog kola Grupe C – 2:2.

Taman da niko ne može da kaže da je bolji od ovog drugog, iako je igrom selekcija Oskara Tabareza, možda, zaslužila više. Na osnovu broja stvorenih prilika, načina kako je do njih dolazila, bez petljanja i nerviranja i sebe i gledalaca svakako, međutim, ako se ima u vidu da je jedan od dva gola dala na prevaru, onda joj je ovaj bod sasvim dovoljan. Ionako ih stavlja u dobru poziciju za plasman u narednu fazu takmičenja.

Urisi su diktirali tempo, imali čak 29 šuteva ka golu, nijedna reprezentacija u poslednja četiri izdanja Kopa Amerika nije tako raspucana bila, Luis Suarez je pokušavao iz svih pozciija (čak 11 puta), ali je pogodio samo jednom. I to iz penala, koji nije smeo da bude dosuđen, jer je Edinson Kavani isfolirao faul Uede, prevario ne samo kolumbijskog sudiju Rohasa, već i VAR, da bi na taj prevrtljiv način, pravom krađom, jer drugi termin bio bi neprikladan, napadač Barselone pogodio cilj.

Prethodno je uzdrmao stativu, u drugom delu Kavani je tukao u prečku, da bi tek Hose Himenez na centaršut Lodeira sredinom nastavka pokazao da je specijalista za igru glavom i doneo Južnoamerikancima zasluženo izjednačenje, a slomio srca Japanaca, koji su se sjajno držali.

Štaviše, Azijati su pokazali fudbal sličan onom sa Mundijalaa u Rusiji. Na primer, kad su bili na pragu iznenađenja protiv Belgije. Opet dobro postavljeni u odbrani, disciplinovani na sredini terena, a hitri u završnici. Brzinom preko krila lomili su odbranu Urugvaja i dvaput vodili. Oba gola delo su Kodžija Mijošija, veziste Jokohame, a da je bilo samo malo više naklonosti sreće mogao je Japan do tri boda. Da je, recimo, sudija Rohas start nad Nakađimom u drugom poluvremenu okarakterisao kao penal. Kad je već onako sramotan svirao za Urugvaj.



KOPA AMERIKA - 2. kolo:

Grupa C

Petak

Urugvaj – Japan 2:2 (1:1)
/Suarez 32 pen, Himenez 66 – Mijoši 25, 59/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar