Гога у НБА на велика врата, драфтован и Смаилагић!

Перспективни Грузијац одабран као 18. "пик" на овогодишњем драфту. Пре Вање Маринковића, изабран је још један српски кошаркаш.

Кошарка 21.06.2019 | 11:35
Гога у НБА на велика врата, драфтован и Смаилагић!
Позив у "Зелену собу" био је први знак да Гога Битадзе (19) неће дуго чекати да чује своје име на НБА драфту.

Тако је и било!

Грузијац који је одрастао и сазрео у Србији, у дресу Меге, одабран је као 18. "пик", чиме су право на њега стекли Индијана Пејсерси.

У поређењу са својим претходницима који су из дреса истог клуба отишли на драфт, Битадзе је одабран драстично раније него актуелни НБА играчи -  Никола Јокић (41), Ивица Зубац (32), Тимоте Луваву (24)...

Зато, МВП АБА лиге и српске Суперлиге, као и добитник признања за "Звезду у успону" Евролиге стиже на велика врата у НБА, а на њему је да у наредним годинама оправда велика очекивања Пејсерса.

Интересантно је да је и 19. "пик" био искоришћен за играча из АБА лиге - Луку Шаманића, перспективног крилног центра Олимпије, кога су одабрали Сан Антонио Спарси, док је српски бек Вања Маринковићизабран као 60. "пик", одлуком Сакраменто Кингса.

Такође, одабран је још један српски кошаркаш, Ален Смаилагић (18), чије име овде не значи много љубитељима кошарке, јер је 2018. године из екипе Котеж Беко отишао у развојни тим Голден Стејта. 

Он је одабран као 39. "пик", одлуком Њу Орлеанс Пеликанса, који су га послали у Голден Стејт, након што очекивано нису пропустили шансу да као првог "пика" одаберу супер звезду колеџа Дјук, Зајона Вилијамсона (19), од кога комплетна америчка јавност очекује много.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар