Goga u NBA na velika vrata, draftovan i Smailagić!

Perspektivni Gruzijac odabran kao 18. "pik" na ovogodišnjem draftu. Pre Vanje Marinkovića, izabran je još jedan srpski košarkaš.

Košarka 21.06.2019 | 11:35
Goga u NBA na velika vrata, draftovan i Smailagić!
Poziv u "Zelenu sobu" bio je prvi znak da Goga Bitadze (19) neće dugo čekati da čuje svoje ime na NBA draftu.

Tako je i bilo!

Gruzijac koji je odrastao i sazreo u Srbiji, u dresu Mege, odabran je kao 18. "pik", čime su pravo na njega stekli Indijana Pejsersi.

U poređenju sa svojim prethodnicima koji su iz dresa istog kluba otišli na draft, Bitadze je odabran drastično ranije nego aktuelni NBA igrači -  Nikola Jokić (41), Ivica Zubac (32), Timote Luvavu (24)...

Zato, MVP ABA lige i srpske Superlige, kao i dobitnik priznanja za "Zvezdu u usponu" Evrolige stiže na velika vrata u NBA, a na njemu je da u narednim godinama opravda velika očekivanja Pejsersa.

Interesantno je da je i 19. "pik" bio iskorišćen za igrača iz ABA lige - Luku Šamanića, perspektivnog krilnog centra Olimpije, koga su odabrali San Antonio Sparsi, dok je srpski bek Vanja Marinkovićizabran kao 60. "pik", odlukom Sakramento Kingsa.

Takođe, odabran je još jedan srpski košarkaš, Alen Smailagić (18), čije ime ovde ne znači mnogo ljubiteljima košarke, jer je 2018. godine iz ekipe Kotež Beko otišao u razvojni tim Golden Stejta. 

On je odabran kao 39. "pik", odlukom Nju Orleans Pelikansa, koji su ga poslali u Golden Stejt, nakon što očekivano nisu propustili šansu da kao prvog "pika" odaberu super zvezdu koledža Djuk, Zajona Vilijamsona (19), od koga kompletna američka javnost očekuje mnogo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar