Панатинаикос: Нећемо играти са Олимпијакосом...!

. . . у грчкој лиги наредне сезоне, на овај или онај начин! Зелени се надају да ће Спортски суд одлучити да Пирејци остају у другом рангу.

Кошарка 21.06.2019 | 08:21
Панатинаикос: Нећемо играти са Олимпијакосом...!
Ватрено је током читаве сезоне било на релацији између Панатинаикоса и Олимпијакоса. Све је почело у полуфиналу Купа Грчке, када су Пирејци напустили терен на полувремену и нису желели да се врате за наставак, незадовољни неким одлукама судијске тројке. Црвено-бели су тада истакли да не планирају да играју нити један меч против Зелених, уколико га не буду судили страни арбитри.

Кошаркашки савез Грчке, наравно, није изашао у сусрет Олимпијакосу, а судбина је хтела да се већ у четвртфиналу домаћег шампионата састану баш ова два клуба. Пирејци се нису појавили на првом мечу серије, што је значило аутоматску дисквалификацију и избацивање у нижи ранг такмичења.

Ређале су се приче како ће Пирејци наредне сезоне играти у АБА лиги, како ће им се тамо прикључити Панатинаикос, али од тога како ствари стоје неће бити ништа. Стога је у потпуности неизвесна судбина грчког великана за годину која предстоји, па су они у међувремену Спортском суду послали и жалбу путем које желе да „изборе“ опстанак у првом рангу такмичења.

Мишљење о свему изнео је и Панатинаикос на званичном сајту, а њихово саопшетење преносимо у целости.

„Чекајући одлуку Спортског суда везану за избацивање Олимпијакоса у други ранг такмичења, Панатинаикос жели још једном да разјасни следеће:

Панатинаикос и Олимпијакос се следеће сезоне сигурно неће такмичити заједно у грчкој лиги. Легално и илегално не сме и не може да буде једно до другог. Закони су закони и они се морају поштовати од стране свих учесника. Принципи и морал нашег клуба нису на продају. Надамо се да смо били јасни и да нећемо морати поново да се оглашавамо поводом овог случаја“.

Раније овог месеца, председник Панатинаикоса, Манос Пападопулос изјавио је да ће Панатинаикос напустити такмичење, уколико Олимпијакос буде враћен у прву лигу.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар