Panatinaikos: Nećemo igrati sa Olimpijakosom...!

. . . u grčkoj ligi naredne sezone, na ovaj ili onaj način! Zeleni se nadaju da će Sportski sud odlučiti da Pirejci ostaju u drugom rangu.

Košarka 21.06.2019 | 08:21
Panatinaikos: Nećemo igrati sa Olimpijakosom...!
Vatreno je tokom čitave sezone bilo na relaciji između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Sve je počelo u polufinalu Kupa Grčke, kada su Pirejci napustili teren na poluvremenu i nisu želeli da se vrate za nastavak, nezadovoljni nekim odlukama sudijske trojke. Crveno-beli su tada istakli da ne planiraju da igraju niti jedan meč protiv Zelenih, ukoliko ga ne budu sudili strani arbitri.

Košarkaški savez Grčke, naravno, nije izašao u susret Olimpijakosu, a sudbina je htela da se već u četvrtfinalu domaćeg šampionata sastanu baš ova dva kluba. Pirejci se nisu pojavili na prvom meču serije, što je značilo automatsku diskvalifikaciju i izbacivanje u niži rang takmičenja.

Ređale su se priče kako će Pirejci naredne sezone igrati u ABA ligi, kako će im se tamo priključiti Panatinaikos, ali od toga kako stvari stoje neće biti ništa. Stoga je u potpunosti neizvesna sudbina grčkog velikana za godinu koja predstoji, pa su oni u međuvremenu Sportskom sudu poslali i žalbu putem koje žele da „izbore“ opstanak u prvom rangu takmičenja.

Mišljenje o svemu izneo je i Panatinaikos na zvaničnom sajtu, a njihovo saopšetenje prenosimo u celosti.

„Čekajući odluku Sportskog suda vezanu za izbacivanje Olimpijakosa u drugi rang takmičenja, Panatinaikos želi još jednom da razjasni sledeće:

Panatinaikos i Olimpijakos se sledeće sezone sigurno neće takmičiti zajedno u grčkoj ligi. Legalno i ilegalno ne sme i ne može da bude jedno do drugog. Zakoni su zakoni i oni se moraju poštovati od strane svih učesnika. Principi i moral našeg kluba nisu na prodaju. Nadamo se da smo bili jasni i da nećemo morati ponovo da se oglašavamo povodom ovog slučaja“.

Ranije ovog meseca, predsednik Panatinaikosa, Manos Papadopulos izjavio je da će Panatinaikos napustiti takmičenje, ukoliko Olimpijakos bude vraćen u prvu ligu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar