''Београд постао поуздан партнер''

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у разговору са њемачким послаником Флоријаном Ханом да је Србија, досљедно водећи регионалну политику мира и сарадње, постала поуздан партнер Њемачкој на Западном Балкану.

Србија 20.06.2019 | 15:23
''Београд постао поуздан партнер''
Вучић је поновио Хану, који је и портпарол посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у њемачком парламенту, да је за превазилажење застоја у косовском дијалогу неопходно да Приштина укине таксе на производе из централне Србије.  Он је истакао посвећеност Београда да у дијалогу са Приштином, уз посредовање ЕУ, постигне компромисно, обострано прихватљиво рјешење и тиме обезбиједи стабилност у региону, саопштено је из прес-службе предсједника Србије. 

Саговорници су изразили задовољство што су односи двије земље, захваљујући редовном и отвореном политичком дијалогу, посљедњих година напредовали до највишег нивоа у заједничкој историји.

Они су изразили очекивање да ће економска сарадња Србије и Њемачке бити настављена узлазном путањом, посебно прилив инвестиција, те да ће велике њемачке компаније искористити добро пословно окружење и отворити погоне у Србији.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

здравко

21.06.2019 13:13

Видиш ли ти себе кретену ,тко ти премијер јели ти то поуздан партнер.Док је мој стари радио у милицији кад је била Југославија он је такве све тјеро у суму.

ОДГОВОРИТЕ