''Beograd postao pouzdan partner''

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa njemačkim poslanikom Florijanom Hanom da je Srbija, dosljedno vodeći regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Njemačkoj na Zapadnom Balkanu.

Srbija 20.06.2019 | 15:23
''Beograd postao pouzdan partner''
Vučić je ponovio Hanu, koji je i portparol poslaničke grupe CDU/CSU u njemačkom parlamentu, da je za prevazilaženje zastoja u kosovskom dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.  On je istakao posvećenost Beograda da u dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje EU, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rješenje i time obezbijedi stabilnost u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što su odnosi dvije zemlje, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, posljednjih godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Oni su izrazili očekivanje da će ekonomska saradnja Srbije i NJemačke biti nastavljena uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, te da će velike njemačke kompanije iskoristiti dobro poslovno okruženje i otvoriti pogone u Srbiji.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zdravko

21.06.2019 13:13

Vidiš li ti sebe kretenu ,tko ti premijer jeli ti to pouzdan partner.Dok je moj stari radio u miliciji kad je bila Jugoslavija on je takve sve tjero u sumu.

ODGOVORITE