Терапија природом

До националног парка можете аутомобилом, таксијем, организованим излетом или бусом, тј. јавним превозом из Даблина.

Мода и љепота 20.06.2019 | 09:02
Терапија природом
Требаће вам нешто мало више од једног сата из Даблина. 

У Националном парку планине Виклоу, једном од шест националних паркова у Ирској, налази се долина пуна зелене ирске природе на којој се можете максимално опуштати по читав дан. У неописивим лепотама долине Глендалог уживаћете од првог до последњег тренутка. Права терапија, пише Пун куфер.

Пешице "долином двају језера" 

Најпознатија атракција Националног парка Виклоу проверено је леденичка долина Глендалог, чије име у преводу значи „долина двају језера“. Налази се поред села Лараг и један је од најлепших делова целе Ирске. Спектакуларни призори, богата историја, култура и природа главни су магнети бројним посетиоцима који овамо долазе да истражују непознато. Овде о Ирској можете много да научите.

Дело Светог Кевина усред Глендалога 

Бројне пешачке стазе за лагану шетњу откриваће вам полако све чари овог дела Ирске. Исто као што их је још у 6. веку, у потрази за осамом, открио Кевин који је овде утемељио манастир. Тако се једно од најзначајнијих ранохршћанских места у Ирској налази управо овде, а цркву и остатке тог рмонашког насеља многи долазе да виде на свом путу кроз Глендалог.

Идеално за пикник и опуштање 

Горње језеро омиљено је полазиште за шетњу долином Глендалог, а покрај њега налази се и паркиралиште где шетње обично крећу. Можете изабрати и једну од означених пешачких стаза, од којих има оних које трају 30-ак минута, али и оних од 4 сата. Код језера се налазе простори за пикнике, а можете уживати и у спортовима на води, вожњи бициклом и планинарењу. Путем ће вас пратити потоци, слапови и предивна флора и фауна.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар