Позив на оставке у ВСТС-у

Тродневно засједање Високог судског и тужилачког савјета БиХ почело је бурно. Позивало се на оставке, а причало се и о националним подјелама, те утицају и притиску амбасада на рад правосуђа.

Босна и Херцеговина 19.06.2019 | 19:33
Позив на оставке у ВСТС-у
Члан ВСТС-а Горан Незировић предложио је да руководство те институције поднесе оставку, јер су одговорни за стање у Савјету и за чињеницу да и међународна заједница тврди да, због лошег правосуђа, грађани напуштају БиХ.



Незировић је предложио и да, ако руководство не жели да се повуче, сви поднесу колективну оставку, да би сачували кредибилитет институције, јер према његовом мишљењу, овај сазив није у стању да врати повјерење јавности.



Предсједник Савјета Милан Тегелтија за то неће ни да чује, али о томе није желио да говори пред камерама.

Потпредсједница Ружица Јукић не пристаје ни на колективну оставку, а једина је имала храбрости да то каже и пред камерама.



Ружица Јукић је истраживала и дошла до сазнања да скоро сви, осим једног броја чланова Високог судског и тужилачког савјета, желе да униште БХ правосуђе. Она тврди, а то је и написала у неколико својих саопштења, да амбасаде у, како каже, стакленим и гуменим собама, саслушавају и дају инструкције особама преко којих утичу на истражне радње и правосудне поступке.

Писма Ружице Јукић упућена амбасадама и члановима Предсједништва нашла су се и на службеној веб страници Савјета, што је засметало неким члановима те су упутили писмо у којем се ограђују од њених изјава. Неки су то протумачили и као подјелу Савјета на националној основи.

Високи судски и тужилачки савјет БиХ расправљао је и о писму ОЕБС-а, америчке Амбасаде и Делегације Европске уније у БиХ, у којем се изражава забринутост због стања у тој институцији. Одлучено је да се именује Комисија која ће сачинити приједлог текста писма које ће се упутити као одговор тим међународним институцијама.



БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Тамо неки...

19.06.2019 17:47

Ово није ВСТВ, ово је Мапет Шоу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

19.06.2019 19:20

Кад цовјек послуса ову Јукицку,која има прицу као моја стрина Мара кад бане ујутро кад нас на кафу,схвати о каквом се савјету ради,и колико памети има ту.

Name

мислим

20.06.2019 08:38

Па сви они причају тако као да их је погодио ефекат непознатог порјекла, али ајде да се објасни свијету да они као такви заврше факултете, положе испите захтјевне и тешке. Онда их други погурају у институције, на одговарајуће позиције и да одлучују о нама. Од таквих и сличних не можеш доћи до ријечи, не можеш. Ако то може да се деси, е па.. Ето нам. Јбт.. Нормалан свијет исмијаван и одбачен, а овакви и слични немају краја шта год ураде. Најбоље да им се позлати.

Name

Разочарани градјаниар

19.06.2019 18:28

Циркус Колорадо! Овај народ није далеко одмакао од племана и инквизиције! Боље нисмо ни заслузили. То сто смо тразили то смо и добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

19.06.2019 18:32

Морална особа преузима одговорност и даје оставку.И ово лапрдање пред камером о колеги који је запослио кцерку без конкурса,о његовим дуговима....Каква професионалност!!!!!Поцело је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

19.06.2019 20:27

Да ли чланови вств мисле да су незамјењиви.?толико бољих и достојни Судија има од тегелтије и осталих.једино нови вств може барем мало вратити повјерење градјана. То је свима јасно .

Name

Арса

19.06.2019 19:13

Запад је крив ! Добро се зна да је БиХ протекторат и да све виталне полуге држе странци, такође Високи представник има последњу реч. Коме одговара да се продужује овакво хаотично стање ? Гарнитура на власти од Хр. до Сев.Мак. је иста или гора од оне деведесетих, хоће ли опет бити рата, да ли смо толико глупи ?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер

19.06.2019 19:41

Овај "СДС-ов" цлан у ВСТС-у зуба не бијели, само клима главом како Теги казе. Кога су све кадрирали у последњих неколико година, није ни цудо докле су досли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

19.06.2019 19:56

Замислите,они су умислили да њих по закону нико немозе смјенити,они ако их неко ухвати и документује у корупције одмах га прогласе кривим,јер само зато стоје то документовао.Изгледа њих само десавање народа њих мозе сменити.гос. мектиц је у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

19.06.2019 20:01

Оставке! Оставке! Оставке! Оставке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

19.06.2019 20:19

Засто се под хитно неиспита господја цлан ВСТС а која је данас јавно припријетила немој да ја поцнем прицати Периц це бити мала маца ста то господја има реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њега

20.06.2019 09:02

би требало потковати али бас онако како се поткива.

ОДГОВОРИТЕ