Poziv na ostavke u VSTS-u

Trodnevno zasjedanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH počelo je burno. Pozivalo se na ostavke, a pričalo se i o nacionalnim podjelama, te uticaju i pritisku ambasada na rad pravosuđa.

Bosna i Hercegovina 19.06.2019 | 19:33
Poziv na ostavke u VSTS-u
Član VSTS-a Goran Nezirović predložio je da rukovodstvo te institucije podnese ostavku, jer su odgovorni za stanje u Savjetu i za činjenicu da i međunarodna zajednica tvrdi da, zbog lošeg pravosuđa, građani napuštaju BiH.



Nezirović je predložio i da, ako rukovodstvo ne želi da se povuče, svi podnesu kolektivnu ostavku, da bi sačuvali kredibilitet institucije, jer prema njegovom mišljenju, ovaj saziv nije u stanju da vrati povjerenje javnosti.



Predsjednik Savjeta Milan Tegeltija za to neće ni da čuje, ali o tome nije želio da govori pred kamerama.

Potpredsjednica Ružica Jukić ne pristaje ni na kolektivnu ostavku, a jedina je imala hrabrosti da to kaže i pred kamerama.



Ružica Jukić je istraživala i došla do saznanja da skoro svi, osim jednog broja članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, žele da unište BH pravosuđe. Ona tvrdi, a to je i napisala u nekoliko svojih saopštenja, da ambasade u, kako kaže, staklenim i gumenim sobama, saslušavaju i daju instrukcije osobama preko kojih utiču na istražne radnje i pravosudne postupke.

Pisma Ružice Jukić upućena ambasadama i članovima Predsjedništva našla su se i na službenoj veb stranici Savjeta, što je zasmetalo nekim članovima te su uputili pismo u kojem se ograđuju od njenih izjava. Neki su to protumačili i kao podjelu Savjeta na nacionalnoj osnovi.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH raspravljao je i o pismu OEBS-a, američke Ambasade i Delegacije Evropske unije u BiH, u kojem se izražava zabrinutost zbog stanja u toj instituciji. Odlučeno je da se imenuje Komisija koja će sačiniti prijedlog teksta pisma koje će se uputiti kao odgovor tim međunarodnim institucijama.



BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Tamo neki...

19.06.2019 17:47

Ovo nije VSTV, ovo je Mapet Šou!

ODGOVORITE
Name

Dejan

19.06.2019 19:20

Kad covjek poslusa ovu Jukicku,koja ima pricu kao moja strina Mara kad bane ujutro kad nas na kafu,shvati o kakvom se savjetu radi,i koliko pameti ima tu.

Name

mislim

20.06.2019 08:38

Pa svi oni pričaju tako kao da ih je pogodio efekat nepoznatog porjekla, ali ajde da se objasni svijetu da oni kao takvi završe fakultete, polože ispite zahtjevne i teške. Onda ih drugi poguraju u institucije, na odgovarajuće pozicije i da odlučuju o nama. Od takvih i sličnih ne možeš doći do riječi, ne možeš. Ako to može da se desi, e pa.. Eto nam. Jbt.. Normalan svijet ismijavan i odbačen, a ovakvi i slični nemaju kraja šta god urade. Najbolje da im se pozlati.

Name

Razočarani gradjaniar

19.06.2019 18:28

Cirkus Kolorado! Ovaj narod nije daleko odmakao od plemana i inkvizicije! Bolje nismo ni zasluzili. To sto smo trazili to smo i dobili.

ODGOVORITE
Name

Ana

19.06.2019 18:32

Moralna osoba preuzima odgovornost i daje ostavku.I ovo laprdanje pred kamerom o kolegi koji je zaposlio kcerku bez konkursa,o njegovim dugovima....Kakva profesionalnost!!!!!Pocelo je.

ODGOVORITE
Name

Bl

19.06.2019 20:27

Da li članovi vstv misle da su nezamjenjivi.?toliko boljih i dostojni Sudija ima od tegeltije i ostalih.jedino novi vstv može barem malo vratiti povjerenje gradjana. To je svima jasno .

Name

Arsa

19.06.2019 19:13

Zapad je kriv ! Dobro se zna da je BiH protektorat i da sve vitalne poluge drže stranci, takođe Visoki predstavnik ima poslednju reč. Kome odgovara da se produžuje ovakvo haotično stanje ? Garnitura na vlasti od Hr. do Sev.Mak. je ista ili gora od one devedesetih, hoće li opet biti rata, da li smo toliko glupi ?!?

ODGOVORITE
Name

Insajder

19.06.2019 19:41

Ovaj "SDS-ov" clan u VSTS-u zuba ne bijeli, samo klima glavom kako Tegi kaze. Koga su sve kadrirali u poslednjih nekoliko godina, nije ni cudo dokle su dosli.

ODGOVORITE
Name

nevjerovatno

19.06.2019 19:56

Zamislite,oni su umislili da njih po zakonu niko nemoze smjeniti,oni ako ih neko uhvati i dokumentuje u korupcije odmah ga proglase krivim,jer samo zato stoje to dokumentovao.Izgleda njih samo desavanje naroda njih moze smeniti.gos. mektic je u pravu.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

19.06.2019 20:01

Ostavke! Ostavke! Ostavke! Ostavke!

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

19.06.2019 20:19

Zasto se pod hitno neispita gospodja clan VSTS a koja je danas javno priprijetila nemoj da ja pocnem pricati Peric ce biti mala maca sta to gospodja ima reci.

ODGOVORITE
Name

Njega

20.06.2019 09:02

bi trebalo potkovati ali bas onako kako se potkiva.

ODGOVORITE