ЛЕ: Ко је тај Килмарнок, што чека Партизан?

Килмарнок – Контеова десна рука је највећа опасност! Менаџер који је довео плаво-беле до трећег места постао селектор Шкотске.

Фудбал 19.06.2019 | 23:10
ЛЕ: Ко је тај Килмарнок, што чека Партизан?
Ако све буде према очекивањима, Партизан ће у другом колу квалификација играти против шкотског Килмарнока. Име за које сте сви чули. Што кроз фудбалску историју, али и кроз кладиониачрску понуду.

Килмарнок је један од познатијих шкотских клубова. И најстарији професионални клуб у Шкотској! Основан је пре 150 година. У земљи чији фудбал је под чизмом Селтика и Глазгов Ренџерса, Килмарнок је један од ретких који је успевао да се окити титулом. Пошло му је то за руком само једном – 1965. године. Још четири пута је био вицешампион, а укупно је девет пута учествовао у еврокуповима.

Килмарнок долази из истоименог шкотског града који броји око 50.000 становника и најпознатији је као постојбина чувеног вискија Џони Вокер који се производио у овом граду од 1820. до 2009. године.

Фудбалски клуб игра на стадиону Рагби парк који прима око 15.000 гледалаца и у два наврата је био дом шкотске репрезентације. Највећа звезда у актуелном саставу Килмарнока је тренер Анђело Алесио, италијански стручњак који је дуго година био десна рука Анотнија Контеа у Јувентусу, репрезентацији Италије и Челсију. У једном периоду је био и први тренер Јувентуса док је Конте био суспендован. Некадашњи везиста Јувентуса је од овог лета тренер Килмарнока што му је први посао у самосталној каријери.

А, Анђело Алесио је дошао на клупу уместо Стива Кларка, који је постао – селектор Шкотске! Дакле, италијански стручњак ће дебитовати на клупи плаво-белих у двомечу са Партизаном.

Гро екипе чине шкотски фудбалери уз тројицу Ираца. И реч је о врло искусној екипи, чију окосницу чине играчи старији од 30 година. Прва звезда тима је био неуништиви ветеран Крис Бојд који је некада играо за Глазгов Ренџерсе и Мидлзбро, али је он јуче објавио да одлази у пензију.

Ту је и дефанзвицац Кирк Броудфут, штопер од 34 године, који је својевремено био у саставу Ренџерса у двомечу са Црвеном звездом. Крило Крис Бурк има 35 лета, а у каријери има наступе за Бирмингем, Нотингем Форест, наравно и Ренџерс и то од 2002. до 2009. године.

Ударна игла у нападу је Имон Брофи, 23-огодишњи нападач, стрелац 11 голова прошле сезоне у Премијер лиги. За њега постоји интересовање Глазгов Ренџерса, па можда ни не дочека двомеч са Партизаном.

А, да видимо како је то Кили играо прошле сезоне. Шампионат је завршио на трећем месту, иза вечитих ривала Селтика и Ренџерса. До треће позиције је дошао у фото финишу, са три везане победе, међу којима и она над Ренџерсом у последњем колу (2:1).

Успео је током сезоне Килмарнок да узме меру и Селтику једном, али и други пут Полицајцима из Глазгова. Ако је судити по табели, овај тим се доста боље сналази на свом терену (10-2-4) него на страни (6-8-3), па би реванш у Хумској требало да буде предност Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар