LE: Ko je taj Kilmarnok, što čeka Partizan?

Kilmarnok – Konteova desna ruka je najveća opasnost! Menadžer koji je doveo plavo-bele do trećeg mesta postao selektor Škotske.

Fudbal 19.06.2019 | 23:10
LE: Ko je taj Kilmarnok, što čeka Partizan?
Ako sve bude prema očekivanjima, Partizan će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv škotskog Kilmarnoka. Ime za koje ste svi čuli. Što kroz fudbalsku istoriju, ali i kroz kladioniačrsku ponudu.

Kilmarnok je jedan od poznatijih škotskih klubova. I najstariji profesionalni klub u Škotskoj! Osnovan je pre 150 godina. U zemlji čiji fudbal je pod čizmom Seltika i Glazgov Rendžersa, Kilmarnok je jedan od retkih koji je uspevao da se okiti titulom. Pošlo mu je to za rukom samo jednom – 1965. godine. Još četiri puta je bio vicešampion, a ukupno je devet puta učestvovao u evrokupovima.

Kilmarnok dolazi iz istoimenog škotskog grada koji broji oko 50.000 stanovnika i najpoznatiji je kao postojbina čuvenog viskija Džoni Voker koji se proizvodio u ovom gradu od 1820. do 2009. godine.

Fudbalski klub igra na stadionu Ragbi park koji prima oko 15.000 gledalaca i u dva navrata je bio dom škotske reprezentacije. Najveća zvezda u aktuelnom sastavu Kilmarnoka je trener Anđelo Alesio, italijanski stručnjak koji je dugo godina bio desna ruka Anotnija Kontea u Juventusu, reprezentaciji Italije i Čelsiju. U jednom periodu je bio i prvi trener Juventusa dok je Konte bio suspendovan. Nekadašnji vezista Juventusa je od ovog leta trener Kilmarnoka što mu je prvi posao u samostalnoj karijeri.

A, Anđelo Alesio je došao na klupu umesto Stiva Klarka, koji je postao – selektor Škotske! Dakle, italijanski stručnjak će debitovati na klupi plavo-belih u dvomeču sa Partizanom.

Gro ekipe čine škotski fudbaleri uz trojicu Iraca. I reč je o vrlo iskusnoj ekipi, čiju okosnicu čine igrači stariji od 30 godina. Prva zvezda tima je bio neuništivi veteran Kris Bojd koji je nekada igrao za Glazgov Rendžerse i Midlzbro, ali je on juče objavio da odlazi u penziju.

Tu je i defanzvicac Kirk Broudfut, štoper od 34 godine, koji je svojevremeno bio u sastavu Rendžersa u dvomeču sa Crvenom zvezdom. Krilo Kris Burk ima 35 leta, a u karijeri ima nastupe za Birmingem, Notingem Forest, naravno i Rendžers i to od 2002. do 2009. godine.

Udarna igla u napadu je Imon Brofi, 23-ogodišnji napadač, strelac 11 golova prošle sezone u Premijer ligi. Za njega postoji interesovanje Glazgov Rendžersa, pa možda ni ne dočeka dvomeč sa Partizanom.

A, da vidimo kako je to Kili igrao prošle sezone. Šampionat je završio na trećem mestu, iza večitih rivala Seltika i Rendžersa. Do treće pozicije je došao u foto finišu, sa tri vezane pobede, među kojima i ona nad Rendžersom u poslednjem kolu (2:1).

Uspeo je tokom sezone Kilmarnok da uzme meru i Seltiku jednom, ali i drugi put Policajcima iz Glazgova. Ako je suditi po tabeli, ovaj tim se dosta bolje snalazi na svom terenu (10-2-4) nego na strani (6-8-3), pa bi revanš u Humskoj trebalo da bude prednost Partizana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar