СНСД улази у надзор Батагона

„Батагон Интернатионал“ предложио је, на основу власништва над Павловић Интернатионал Банком, чланове Надзорног одбора (НО) те банке, међу којима је и функционер СНСД-а Драган Риђошић из Зворника.

Република Српска 17.06.2019 | 18:37
СНСД улази у надзор Батагона
Наиме, ванредна сједница Скупштине акционара Павловић банке заказана је за 24. јун, а на дневном реду је и именовање предсједника и чланова Надзорног одбора банке.

„Батагон“ који има 28,86 одсто акција с правом гласа предложио је да за чланове Надзорног одбора буду именовани Јоацхим Леис из Швајцарске, Јуриј Јенштерле из Словеније, Марина Милојковић из Србије, те два члана из Републике Српске, Драган Риђошић из Зворника и Горан Смиљанић из Бијељине.

Занимљиво је да је за априлску Скупштину акционара Павловић банке за именовање у Надзорни одбор био предложен Далибор Матић и Марина Милојковић, да би затим била именована само Милојковићева, али не и Матић. Затим је прошли мјесец у НО ушао Риђошић, кога сада и званично прелаже „Батагон“.



Извори портала ЦАПИТАЛ откривају да је Драган Риђошић, уствари функционер СНСД-а из Зворника, тренутни руководилац филијале Фонда здравственог осигурања РС у том граду и одборник СНСД-а у Скупштини града Зворник.

Риђошића су радници Фабрике глинице „Бирач“ 2013. године оптуживали да спроводи самовољу у ФЗО у Зворнику и спречава им овјеру здравствених књижица, на шта је он одговорио да радници проблем ријеше са послодавцем који им не уплаћује доприносе.

Риђошић је био и међу лицима за која су грађани РС изразили сумњу о начину стицања дипломе, а за која је Унија студената РС тражила од Владе РС провјеру диплома.

Риђошић је од прошле године и у Надзорном одбору „Лутрије РС“.

„Батагон“ је раније преузео више од 20 одсто Павловић банке, што је требало да буде почетак стицања контролног пакета. Након смањења капитала, због покрића губитка из 2018. године, „Батагону“ је остало око 18,5 одсто акција.

ЦАПИТАЛ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Банка

20.06.2019 10:07

Смиљанић је био у Павловић банци. Отишао је због неслагања са управом. Павловић га довео да води банку, Али су лоши савјетници то спријечили. Прави је избор за члана Н.О. Садашњој управи то сигурно не одговара јер он зна да су они једино одговорни за огромне губитке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

20.06.2019 14:40

100% тачно..добро дошао Горане.

Name

А

20.06.2019 12:27

Дал Бобар банка продаје ову зграду..Павловиц банке заједно са Аква парком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

20.06.2019 14:39

Зграду, аква парк и хладњачу у Сави. Већ је каларисано.

Name

Ре Б

21.06.2019 14:38

Сад се све уклапа...све је јасно..

ОДГОВОРИТЕ