Луис Енрике напустио репрезентацију Шпаније!

Разлог су приватни проблеми. . .  Енрике има превелики проблем, а Шпанија новог селектора! Познати тренер дефинитивно неће моћи да настави да води репрезентацију. Познато је и ко ће га наследити.

Фудбал 19.06.2019 | 21:53
Луис Енрике напустио репрезентацију Шпаније!
Луис Енрике (49) напустио је клупу репрезентације Шпаније принудно и изненада, крајем марта, непосредно пре утакмице против Малте.

Новинарима је објашњено да је легенда тамошњег фудбала морао да оде због приватних проблема, а фудбалери су га подржали емотивном поруком да ће "бити уз њега до смрти".

Три месеца касније, Енрике је званично напустио селекторску клупу, на којој због "породичних разлога" није седео у још две утакмице. Његов заменик биће Роберт Морено(41), досадашњи први асистент, који је успешно водио екипу у сва три меча (против Малте, Фарских Острва и Шведске).

Енрике и Морено радили су годинама, јер је млади стручњак асистирао старијем у Роми, Селти и Барселони и преузео је одговоран посао, иако до сада није водио неки сениорски тим.

"Луис Енрике нас је обавестио да више неће бити селектор. Морам да му захвалим. Уз њега смо и врата Савеза ће му увек бити отворена. Наша одлука је да верујемо Роберту Морену и остаће на клупи у квалификацијама на Европско првенство 2020", изјавио је председник шпанског фудбалског савеза Луис Рубиалес.

Нови шпански селектор је мотивисан на старту самосталне каријере.

"Хвала Савезу због поверења. Осећај је и горак и сладак. Нисам очекивао да постанем први тренер на овај начин. Хајде да сад радимо да останемо на врху, на начин на који је Луис све ово започео. Радили смо девет година, тренирали смо најбоље и пратио сам његове одлуке. Пренео ми је знање о играчима. Урадићемо сјајан посао", изјавио је Морено.

После четири кола квалификација, Шпанија је прва на табели Групе Ф, са свих 12 освојених бодова у четири кола. Другопласирана је Шведска са седам, а трећепласирана Румунија, такође са седам. У борби за другу позицију учествоваће и Норвешка, која је четврта са пет поена.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар