Luis Enrike napustio reprezentaciju Španije!

Razlog su privatni problemi. . .  Enrike ima preveliki problem, a Španija novog selektora! Poznati trener definitivno neće moći da nastavi da vodi reprezentaciju. Poznato je i ko će ga naslediti.

Fudbal 19.06.2019 | 21:53
Luis Enrike napustio reprezentaciju Španije!
Luis Enrike (49) napustio je klupu reprezentacije Španije prinudno i iznenada, krajem marta, neposredno pre utakmice protiv Malte.

Novinarima je objašnjeno da je legenda tamošnjeg fudbala morao da ode zbog privatnih problema, a fudbaleri su ga podržali emotivnom porukom da će "biti uz njega do smrti".

Tri meseca kasnije, Enrike je zvanično napustio selektorsku klupu, na kojoj zbog "porodičnih razloga" nije sedeo u još dve utakmice. Njegov zamenik biće Robert Moreno(41), dosadašnji prvi asistent, koji je uspešno vodio ekipu u sva tri meča (protiv Malte, Farskih Ostrva i Švedske).

Enrike i Moreno radili su godinama, jer je mladi stručnjak asistirao starijem u Romi, Selti i Barseloni i preuzeo je odgovoran posao, iako do sada nije vodio neki seniorski tim.

"Luis Enrike nas je obavestio da više neće biti selektor. Moram da mu zahvalim. Uz njega smo i vrata Saveza će mu uvek biti otvorena. Naša odluka je da verujemo Robertu Morenu i ostaće na klupi u kvalifikacijama na Evropsko prvenstvo 2020", izjavio je predsednik španskog fudbalskog saveza Luis Rubiales.

Novi španski selektor je motivisan na startu samostalne karijere.

"Hvala Savezu zbog poverenja. Osećaj je i gorak i sladak. Nisam očekivao da postanem prvi trener na ovaj način. Hajde da sad radimo da ostanemo na vrhu, na način na koji je Luis sve ovo započeo. Radili smo devet godina, trenirali smo najbolje i pratio sam njegove odluke. Preneo mi je znanje o igračima. Uradićemo sjajan posao", izjavio je Moreno.

Posle četiri kola kvalifikacija, Španija je prva na tabeli Grupe F, sa svih 12 osvojenih bodova u četiri kola. Drugoplasirana je Švedska sa sedam, a trećeplasirana Rumunija, takođe sa sedam. U borbi za drugu poziciju učestvovaće i Norveška, koja je četvrta sa pet poena.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar