Србац: Награде за најбоље ученике

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић данас је организовао пријем за седамнаест ученика средњих и осам ученика основних школа ове општине који су остварили најбоље резултате у току школовања. Ради се, углавном, о ученицима „генерације“ и „вуковцима“, као и оним ученицима који су остварили запажене резултате на разним такмичењима у знању и спорту.

Република Српска 19.06.2019 | 18:23
Србац: Награде за најбоље ученике
Честитајући ученицима на оствареним резултатима, начелник Српца је изразио наду да ће они и у даљем школовању бити узорни и наставити да стичу знања и научне вјештине на радост и понос својих родитеља и локалне заједнице. Он је најбољим ученицима уручио новчане награде у износу од 100 до 300 конвертибилних марака, као и друге поклоне.



„Срећна сам и радосна што у мојој школи има доста одличних ученика. Ово је лијеп гест општине и ја се захваљујем у име мојих другара. Потрудићемо се да и у средњој школи будемо добри ученици", каже Сузана Стојковић, ученица генерације ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац, која ће уписати Гимназију.

Вукове дипломе у овој школи добили су: Тамара Петковић, Милка Илић, Валентина Вранић и Валентина Радојчић.

Награду је добио и Александар Чекић, ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“, као и Јована Вујичић ученица генерације Основне школе „Доститеј Обрадовић“ из Разбоја. Њена другарица Гордана Максимовић је вуковац. 

Златко Гргец је одличан ученик и успјешан спортиста.



„Завршио сам Гимназију и планирам уписати Технички факултет у Бањалуци. Ово признање локалне заједнице има значај, јер, уз стипендију, представља и признање за досадашњи рад, али и подстицај за даље школовање“, каже Златко, матурант Центра средњих школа „Петар Кочић“ Србац.

(БН/С.К)

Коментари / 0

Оставите коментар