Srbac: Nagrade za najbolje učenike

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević danas je organizovao prijem za sedamnaest učenika srednjih i osam učenika osnovnih škola ove opštine koji su ostvarili najbolje rezultate u toku školovanja. Radi se, uglavnom, o učenicima „generacije“ i „vukovcima“, kao i onim učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na raznim takmičenjima u znanju i sportu.

Republika Srpska 19.06.2019 | 18:23
Srbac: Nagrade za najbolje učenike
Čestitajući učenicima na ostvarenim rezultatima, načelnik Srpca je izrazio nadu da će oni i u daljem školovanju biti uzorni i nastaviti da stiču znanja i naučne vještine na radost i ponos svojih roditelja i lokalne zajednice. On je najboljim učenicima uručio novčane nagrade u iznosu od 100 do 300 konvertibilnih maraka, kao i druge poklone.



„Srećna sam i radosna što u mojoj školi ima dosta odličnih učenika. Ovo je lijep gest opštine i ja se zahvaljujem u ime mojih drugara. Potrudićemo se da i u srednjoj školi budemo dobri učenici", kaže Suzana Stojković, učenica generacije OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac, koja će upisati Gimnaziju.

Vukove diplome u ovoj školi dobili su: Tamara Petković, Milka Ilić, Valentina Vranić i Valentina Radojčić.

Nagradu je dobio i Aleksandar Čekić, učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“, kao i Jovana Vujičić učenica generacije Osnovne škole „Dostitej Obradović“ iz Razboja. Njena drugarica Gordana Maksimović je vukovac. 

Zlatko Grgec je odličan učenik i uspješan sportista.



„Završio sam Gimnaziju i planiram upisati Tehnički fakultet u Banjaluci. Ovo priznanje lokalne zajednice ima značaj, jer, uz stipendiju, predstavlja i priznanje za dosadašnji rad, ali i podsticaj za dalje školovanje“, kaže Zlatko, maturant Centra srednjih škola „Petar Kočić“ Srbac.

(BN/S.K)

Komentari / 0

Ostavite komentar