Нејмар цокће: Вратите ме у Барселону!

Нећу више да играм за ПСЖ! У операцију укључени и Меси и Гризман, како ће Каталонци да намакну новац за повратак Бразилца?

Фудбал 19.06.2019 | 23:50
Нејмар цокће: Вратите ме у Барселону!
На срећу или на жалост – зависи из ког угла се гледа – имаћемо још једну летњу сапуницу. Поново са Нејмаром у главној улози. Као у латиноамеричким новелама, опет ће Бразилац  пунити медијски простор све док се не распетља статус у Пари Сен Жермену. А како тренутно ствари стоје – одлази.

Тачније, жели да оде. И да опет потпише за Барселону. Није тајна да су односи крилног нападача и првог човека Светаца, Насера ал Келаифија затегнути, неки уверавају да су пукли, а најдаље је отишао Мундодепортиво, сазнањем да је 27-годишњи фудбалер послао поруку првом човеку клуба којој јасно ставља до знања да би волео да се врати на стадион Ноу Камп. Порука је толико снажна да Мундо не оставља дилему, већ цитира Нејмара:

„Не желим више да играм за ПСЖ. Хоћу да се вратим кући, одакле није ни требало да одлазим“.

Разлог је јасан. Нејмар није за две сезоне испунио амбиције због којих је дошао у Париз, није био ни близу освајања Лиге шампиона, нити кандидатуре за Златну лопту, јер је под образложењем да не жели да буде у фудбалској сенци Лионела Месија напустио Каталонце, а две титуле у Лиги 1, објективно недораслом такмичењу, нису довољне да задовоље његове апетитете. Ту је и, наводни, проблем са Томасом Тухелом, немачком стручњаку је преко главе Нејмарових несташлука на и ван терена, па је у интересу свих страна да се растану. Поготово после речи Ал Келаифија да га нико није терао да потпише пре два лета.

У међувремену, Нејмар негује сјајне односе са већином бивших саиграча и Барселонина свлачионица је спремна да га прими натраг. Чак Ел Мундо доноси информацију да је Лионел Меси лично замолио председника клуба Ђосепа Марија Бартомеуа да „олабави“ и пређе преко претходних сукоба са фамилијом Нејмар и доведе Бразилца у Блауграну. А кад Меси нешто тражи обично и добије. Тиме би био испуњен тек један од предуслова, док је далеко теже извести финансијску операцију.

Пре свега због примања Нејмара у Паризу. Тренутно је други најплаћенији играч света – одмах иза Месија– кад се одбију сви порези и таксе у Француској остаје му 36.800.000 евра по сезони. Претпоставка је да би пристао на мало кресање плате, али не испод 30.000.000, при чему остаје дилема да ли Барса то себи може да приушти. И одакле? Чак и кад би нашла начин да се испружи, да удовољи Нејмаровим захтевима, остала би препрека у виду обештећења. Газде Пари Сен Жермена сигурно га не би пустиле за мање новца него што су га довеле – 222.000.000 евра – и ту у први план искаче, веровали или не, Антоан Гризман.

Наиме, идеја Барселоне је да Гризмана – који још није дошао у клуб, али је његов потпис договорен за 1. јул кад му откупна клаузуила пада са 200.000.000 на 120.000.000 евра – одмах проследи на Парк принчева и да доплати између 100.000.000 и 120.000.000 евра не би ли „откључала“ Нејмара, под уговором са Французима до 2022. Велико је питање да ли би Гризман пристао на ту варијанту, јер је запео да дође баш у Барселону, са којом је договорио услове сарадње још у марту, али, нагледали смо се у светском фудбалу и већих чуда, па зашто не бисмо присуствовали још једном пресвлачењу: Нејмар из Париза у Барселону, а Гризман у супротном смеру, уз кеш.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар