Nejmar cokće: Vratite me u Barselonu!

Neću više da igram za PSŽ! U operaciju uključeni i Mesi i Grizman, kako će Katalonci da namaknu novac za povratak Brazilca?

Fudbal 19.06.2019 | 23:50
Nejmar cokće: Vratite me u Barselonu!
Na sreću ili na žalost – zavisi iz kog ugla se gleda – imaćemo još jednu letnju sapunicu. Ponovo sa Nejmarom u glavnoj ulozi. Kao u latinoameričkim novelama, opet će Brazilac  puniti medijski prostor sve dok se ne raspetlja status u Pari Sen Žermenu. A kako trenutno stvari stoje – odlazi.

Tačnije, želi da ode. I da opet potpiše za Barselonu. Nije tajna da su odnosi krilnog napadača i prvog čoveka Svetaca, Nasera al Kelaifija zategnuti, neki uveravaju da su pukli, a najdalje je otišao Mundodeportivo, saznanjem da je 27-godišnji fudbaler poslao poruku prvom čoveku kluba kojoj jasno stavlja do znanja da bi voleo da se vrati na stadion Nou Kamp. Poruka je toliko snažna da Mundo ne ostavlja dilemu, već citira Nejmara:

„Ne želim više da igram za PSŽ. Hoću da se vratim kući, odakle nije ni trebalo da odlazim“.

Razlog je jasan. Nejmar nije za dve sezone ispunio ambicije zbog kojih je došao u Pariz, nije bio ni blizu osvajanja Lige šampiona, niti kandidature za Zlatnu loptu, jer je pod obrazloženjem da ne želi da bude u fudbalskoj senci Lionela Mesija napustio Katalonce, a dve titule u Ligi 1, objektivno nedoraslom takmičenju, nisu dovoljne da zadovolje njegove apetitete. Tu je i, navodni, problem sa Tomasom Tuhelom, nemačkom stručnjaku je preko glave Nejmarovih nestašluka na i van terena, pa je u interesu svih strana da se rastanu. Pogotovo posle reči Al Kelaifija da ga niko nije terao da potpiše pre dva leta.

U međuvremenu, Nejmar neguje sjajne odnose sa većinom bivših saigrača i Barselonina svlačionica je spremna da ga primi natrag. Čak El Mundo donosi informaciju da je Lionel Mesi lično zamolio predsednika kluba Đosepa Marija Bartomeua da „olabavi“ i pređe preko prethodnih sukoba sa familijom Nejmar i dovede Brazilca u Blaugranu. A kad Mesi nešto traži obično i dobije. Time bi bio ispunjen tek jedan od preduslova, dok je daleko teže izvesti finansijsku operaciju.

Pre svega zbog primanja Nejmara u Parizu. Trenutno je drugi najplaćeniji igrač sveta – odmah iza Mesija– kad se odbiju svi porezi i takse u Francuskoj ostaje mu 36.800.000 evra po sezoni. Pretpostavka je da bi pristao na malo kresanje plate, ali ne ispod 30.000.000, pri čemu ostaje dilema da li Barsa to sebi može da priušti. I odakle? Čak i kad bi našla način da se ispruži, da udovolji Nejmarovim zahtevima, ostala bi prepreka u vidu obeštećenja. Gazde Pari Sen Žermena sigurno ga ne bi pustile za manje novca nego što su ga dovele – 222.000.000 evra – i tu u prvi plan iskače, verovali ili ne, Antoan Grizman.

Naime, ideja Barselone je da Grizmana – koji još nije došao u klub, ali je njegov potpis dogovoren za 1. jul kad mu otkupna klauzuila pada sa 200.000.000 na 120.000.000 evra – odmah prosledi na Park prinčeva i da doplati između 100.000.000 i 120.000.000 evra ne bi li „otključala“ Nejmara, pod ugovorom sa Francuzima do 2022. Veliko je pitanje da li bi Grizman pristao na tu varijantu, jer je zapeo da dođe baš u Barselonu, sa kojom je dogovorio uslove saradnje još u martu, ali, nagledali smo se u svetskom fudbalu i većih čuda, pa zašto ne bismo prisustvovali još jednom presvlačenju: Nejmar iz Pariza u Barselonu, a Grizman u suprotnom smeru, uz keš.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar