"Специјални" је спреман: Хоћу да будем селектор!

Јасно је да не може на клупе Енглеске и Португала, с којима се претходних година доводио у везу, па где га видите?

Фудбал 19.06.2019 | 16:58
"Специјални" је спреман: Хоћу да будем селектор!
Било је питање тренутка...

Више пута у досадашњем делу тренерске каријере Жозе Мурињо (56) доводио се у везу са разним репрезентацијама, али је тврдио да се у селекторске воде одлази тек у ветеранским годинама, а изгледа да оне у његовом случају сада "куцају" на врата.

"Специјални" је без ангажмана од децембра прошле године када га је отпустио Манчестер јунајтед, а неће бити изненађење ако му то буде и последњи клуб у каријери.

"Желим да се опробам у неким новим такмичењима. Тренутно размишљам о европским и светским првенствима...", рекао је Жозе Мурињо у интервјуу за "Елевен Спортс" након што је постао евидентно да се овог лета неће вратити у неки од клубова у којима је радио попут Реал Мадрида или Интера, док је непожељан и у Челсију.

"Већ дуго времена имам жељу да се опробам у таквом послу. Тренутно више себе видим као селектора репрезентације него тренера неког клуба", додао је Португалац.

У прошлости, Мурињо се најчешће доводио у везу са репрезентацијом Енглеске, међутим стабилан посао има Гарет Саутгејт, док прилично нереално делује и клупа домовине Португала пошто Фернандо Сантош ради сјајан посао. 

"Да ли је Португал право место за мене? Не мора да буде...", није желео да улази у спекулације Жозе Мурињо у истом интервјуу у ком је већ открио амбиције.

Шта мислите која репрезентација би била идеална за њега, можда посрнула Аргентина којој очигледно недостаје вођа? Или би то могла да буде нека мање звучна, са слабијом историјом, од које би Жозе Мурињо направио гиганта, попут Белгије?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар