"Specijalni" je spreman: Hoću da budem selektor!

Jasno je da ne može na klupe Engleske i Portugala, s kojima se prethodnih godina dovodio u vezu, pa gde ga vidite?

Fudbal 19.06.2019 | 16:58
"Specijalni" je spreman: Hoću da budem selektor!
Bilo je pitanje trenutka...

Više puta u dosadašnjem delu trenerske karijere Žoze Murinjo (56) dovodio se u vezu sa raznim reprezentacijama, ali je tvrdio da se u selektorske vode odlazi tek u veteranskim godinama, a izgleda da one u njegovom slučaju sada "kucaju" na vrata.

"Specijalni" je bez angažmana od decembra prošle godine kada ga je otpustio Mančester junajted, a neće biti iznenađenje ako mu to bude i poslednji klub u karijeri.

"Želim da se oprobam u nekim novim takmičenjima. Trenutno razmišljam o evropskim i svetskim prvenstvima...", rekao je Žoze Murinjo u intervjuu za "Eleven Sports" nakon što je postao evidentno da se ovog leta neće vratiti u neki od klubova u kojima je radio poput Real Madrida ili Intera, dok je nepoželjan i u Čelsiju.

"Već dugo vremena imam želju da se oprobam u takvom poslu. Trenutno više sebe vidim kao selektora reprezentacije nego trenera nekog kluba", dodao je Portugalac.

U prošlosti, Murinjo se najčešće dovodio u vezu sa reprezentacijom Engleske, međutim stabilan posao ima Garet Sautgejt, dok prilično nerealno deluje i klupa domovine Portugala pošto Fernando Santoš radi sjajan posao. 

"Da li je Portugal pravo mesto za mene? Ne mora da bude...", nije želeo da ulazi u spekulacije Žoze Murinjo u istom intervjuu u kom je već otkrio ambicije.

Šta mislite koja reprezentacija bi bila idealna za njega, možda posrnula Argentina kojoj očigledno nedostaje vođa? Ili bi to mogla da bude neka manje zvučna, sa slabijom istorijom, od koje bi Žoze Murinjo napravio giganta, poput Belgije?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar