Никола Миротић "МВП" - помогао Србима из Вуковара!

Никола Миротић, Црногорац који игра за репрезентацију Шпаније, уплатио је 25. 000 евра за нови дом породице Варга која живи у Борову Селу надомак Вуковара.

Кошарка 19.06.2019 | 16:39
Никола Миротић "МВП" - помогао Србима из Вуковара!
Самохрани отац Радослав Варга и шесторо малишана Здравко (12), Ивана (11), Дејан (9), Лука (8), Марија (8) и Ана (6) су напокон добили свој дом захваљујући акцији кошаркаша НБА екипе Милвоки бакс Николе Миротића и Хуманитарне организације "Срби за Србе". 

Миротић је у вријеме Божићног поста за сваку погођену тројку донирао по 500 евра за помоћ породици Варга из Борова Села код Вуковара. Иако га је повреда спријечила да одигра све утакмице, хуманост није заказала и на рачун организације "Срби за Србе" уплатио је 25.000 евра за куповину куће.

То је уједно и до сада највећа акција ове организације на простору Хрватске. 

Средином јуна организовано је усељење Варги у недавно купљену кућу на свеопшту радост најприје саме породице, а онда и свих оних који су учествовали у овој акцији. 

Радослав, који ради у локалном комуналном предузећу да би прехранио дјецу, већ је окречио неколико просторија и средио разне ситнице у њиховом новом дому. 

"Људи, сада живимо као господа. Моја дјеца су до сада живјела у двије оронуле собице без купатила. За њих је ова кућа права вила. Има два спрата и поткровље, дјеца ће имати своје собе, имамо купатило. Не знам којим ријечима бих исказао захвалност нашем Николи Миротићу кога смо завољели као да је дио породице и, наравно, организације 'Срби за Србе' без које овог не би било", рекао је Радослав, преноси организација "Срби за Србе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар