Nikola Mirotić "MVP" - pomogao Srbima iz Vukovara!

Nikola Mirotić, Crnogorac koji igra za reprezentaciju Španije, uplatio je 25. 000 evra za novi dom porodice Varga koja živi u Borovu Selu nadomak Vukovara.

Košarka 19.06.2019 | 16:39
Nikola Mirotić "MVP" - pomogao Srbima iz Vukovara!
Samohrani otac Radoslav Varga i šestoro mališana Zdravko (12), Ivana (11), Dejan (9), Luka (8), Marija (8) i Ana (6) su napokon dobili svoj dom zahvaljujući akciji košarkaša NBA ekipe Milvoki baks Nikole Mirotića i Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe". 

Mirotić je u vrijeme Božićnog posta za svaku pogođenu trojku donirao po 500 evra za pomoć porodici Varga iz Borova Sela kod Vukovara. Iako ga je povreda spriječila da odigra sve utakmice, humanost nije zakazala i na račun organizacije "Srbi za Srbe" uplatio je 25.000 evra za kupovinu kuće.

To je ujedno i do sada najveća akcija ove organizacije na prostoru Hrvatske. 

Sredinom juna organizovano je useljenje Vargi u nedavno kupljenu kuću na sveopštu radost najprije same porodice, a onda i svih onih koji su učestvovali u ovoj akciji. 

Radoslav, koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću da bi prehranio djecu, već je okrečio nekoliko prostorija i sredio razne sitnice u njihovom novom domu. 

"Ljudi, sada živimo kao gospoda. Moja djeca su do sada živjela u dvije oronule sobice bez kupatila. Za njih je ova kuća prava vila. Ima dva sprata i potkrovlje, djeca će imati svoje sobe, imamo kupatilo. Ne znam kojim riječima bih iskazao zahvalnost našem Nikoli Mirotiću koga smo zavoljeli kao da je dio porodice i, naravno, organizacije 'Srbi za Srbe' bez koje ovog ne bi bilo", rekao je Radoslav, prenosi organizacija "Srbi za Srbe".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar