ЛЕ: Партизан на Острво, Радник у Бугарску! И још...

Партизан иде на Острво, вероватно у Шкотску! Партизан добио потенцијалног ривала у 2. колу квалификација за Лигу Европе. И клубови из БиХ добили противнике за другу рунду.  Обављен жријеб другог кола квалификација за Лигу Европе. Утакмица заказане за 25. јул и 1. август.

Фудбал 19.06.2019 | 15:42
ЛЕ: Партизан на Острво, Радник у Бугарску! И још...
Представници БиХ у квалификацијама за Лигу Европе Зрињски, Широки Бријег и Радник данас су сазнали потенцијалне ривале у другом колу овог такмичења.

Шестоструки освајач титуле у Премијер лиги БиХ и актуелни вицешампион, уколико успије да елиминише Академију Пандев, укрстиће копља са холандским Утрехтом.

Финалиста Купа БиХ из прошле сезоне ће на мегдан бољем из двомеча Лачи – Хапоел Бер Шева ако избаци Каират, док ће Радник пут Пловдива на дуел са Локомотивом ако у првој рунди "узме мјеру" Спартаку из Трнаве, прошлосезонском учеснику групне фазе другог по јачини европског клупског такмичења.

Утакмице другог кола квалификација играју се 25. јула и 1. августа. 

Жријебом је одређено да сва три бх. клуба гостују у првим мечевима.

Партизан добио потенцијалног ривала у 2. колу квалификација за Лигу Европе, а то је највероватније Килмарнок, апсолутни фаворит у дуелу са слабашним Велшанима.

Партизан ће као освајач Купа Србије такмичење у квалификацијама за Лигу Европе почети од другог кола и то из групе повлашћених на жребу.

Црно-бели су у среду сазнали имена потенцијалних противника на старту европског пута. "Парни ваљак" ће играти против победника двомеча из првог кола - Конах Квеј Номадс (Велс) - Килмарнок (Шкотска).

Жреб је кратко прокоментарисао тренер Партизана Саво Милошевић.

"Могли смо и лошије и боље, али то је то. Мораћемо да се потрудимо… Плус је то што ћемо играти против тима коме касније почиње шампионат, као и то што је реванш код нас", рекао је Милошевић.

Прва утакмица игра се 25. јула у Килију, а реванш је 1. августа у Београду. Жреб за треће коло биће обављен 22. јула.

"Циљ је да уђемо у Лигу Европе и овакве екипе морамо да прођемо. Надам се да ће доћи до тога да зависи од нас. Противници нису од оних непознатих. То су екипе које можемо и морамо да избацимо", казао је Милошевић.

Килмарнок је имао одличну прошлу сезону, коју је завршио на трећем месту, одмах иза великана из Глазгова - шампиона Селтика и најтрофејнијег шкотског клуба Ренџерса.

Освојио је 67 бодова, колико и Абердин на четвртом месту. У дуелима са најбољим клубовима успео је да победи и Селтик и Ренџерс. Првака је добио у првом делу сезоне 2:1, а у последњем колу истом резултатом је био бољи од "полицајаца".

У ФА Купу елиминисан је од Ренџерса убедљивим поразом 5:0. Такође, у Премијершипу је доживео сличан неуспех у сусрету са Селтиком - 5:1.

Од трофеја у власништву Килмарнока је једна титула првака Шкотске освојена 1965, три ФА купа (1920, 1929. и 1997) и један Лига куп, који је и последњи трофеј подигнут 2012. године.

Клуб који у овој години слави 150 година од оснивања тренира Италијан Анђело Алесио. Екипу углавном чине Шкоти, а ту су још тројица странаца, двојица из Републике Ирске и један из Северне Ирске.

Партизан је само једном у својој историји играо против представника Шкотске. Као победник Купа Југославије састао се у првом колу Купа купова са Селтиком и после два драматична меча, од којих је онај у на Селтик парку постао антологијски прошао у друго коло. У Мостару, где су црно-бели били домаћини због казне УЕФА, "парни ваљак" је победио 2:1, а у Глазгову је било 5:4 за домаћина.

Та утакмица је била инспирација шкотском композитору и навијачу Селтика Џејмсу Мекмилану да компонује песму. 



Ајнтрахт долази у Ниш! Наравно, под условом да тим Ненада Лалатовића испуни очекивања и у 1. колу квалификација за Лигу Европе и "избаци" Флору Талин. Занимљиво и Чукаричком.

Потенцијално сјајна утакмица на југу Србије!

Уколико Раднички из Ниша оправда очекивања у 1. колу квалификација за Лигу Европе против Флоре из Талина, у другој рунди квалификација играће ни мање ни више него против Франкфурта.

То је уједно био и најтежи могући ривал на данашњем жребу, али без обзира на то што је тим из Бундес лиге неупоредиво јачи, чак су били и полуфиналисти Лиге Европе ове сезоне, Раднички је добио велику мотивацију за мечеве против Флоре.

Већ крајем следећег месеца на "Чаиру", пошто ће у првом мечу бити домаћини.

Када је у питању Чукарички, ако "прегрме" двомеч са Банатсом у 1. колу квалификација за Лигу Европе потом ће путовати на север континента.

Тим са Бановог брда спојен је овог поподнева у Ниону са паром Молде (Норвешка) - Рејкјавик (Исланд), а у првој утакмици, уколико наравно дође до ње у 2. колу квалификација за Лигу Европе, играће у гостима.

Фаворити су Норвежани који су прошле сезоне играли плеј-оф за улазак у Лигу Европе, а тренутно су лидери тамошњег домаћег шампионата које је у току.

Мечеви 2. кола квалификација су на програму 25. јула, а реванши 1. августа.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар