LE: Partizan na Ostrvo, Radnik u Bugarsku! I još...

Partizan ide na Ostrvo, verovatno u Škotsku! Partizan dobio potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I klubovi iz BiH dobili protivnike za drugu rundu.  Obavljen žrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica zakazane za 25. jul i 1. avgust.

Fudbal 19.06.2019 | 15:42
LE: Partizan na Ostrvo, Radnik u Bugarsku! I još...
Predstavnici BiH u kvalifikacijama za Ligu Evrope Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik danas su saznali potencijalne rivale u drugom kolu ovog takmičenja.

Šestostruki osvajač titule u Premijer ligi BiH i aktuelni vicešampion, ukoliko uspije da eliminiše Akademiju Pandev, ukrstiće koplja sa holandskim Utrehtom.

Finalista Kupa BiH iz prošle sezone će na megdan boljem iz dvomeča Lači – Hapoel Ber Ševa ako izbaci Kairat, dok će Radnik put Plovdiva na duel sa Lokomotivom ako u prvoj rundi "uzme mjeru" Spartaku iz Trnave, prošlosezonskom učesniku grupne faze drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Utakmice drugog kola kvalifikacija igraju se 25. jula i 1. avgusta. 

Žrijebom je određeno da sva tri bh. kluba gostuju u prvim mečevima.

Partizan dobio potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a to je najverovatnije Kilmarnok, apsolutni favorit u duelu sa slabašnim Velšanima.

Partizan će kao osvajač Kupa Srbije takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope početi od drugog kola i to iz grupe povlašćenih na žrebu.

Crno-beli su u sredu saznali imena potencijalnih protivnika na startu evropskog puta. "Parni valjak" će igrati protiv pobednika dvomeča iz prvog kola - Konah Kvej Nomads (Vels) - Kilmarnok (Škotska).

Žreb je kratko prokomentarisao trener Partizana Savo Milošević.

"Mogli smo i lošije i bolje, ali to je to. Moraćemo da se potrudimo… Plus je to što ćemo igrati protiv tima kome kasnije počinje šampionat, kao i to što je revanš kod nas", rekao je Milošević.

Prva utakmica igra se 25. jula u Kiliju, a revanš je 1. avgusta u Beogradu. Žreb za treće kolo biće obavljen 22. jula.

"Cilj je da uđemo u Ligu Evrope i ovakve ekipe moramo da prođemo. Nadam se da će doći do toga da zavisi od nas. Protivnici nisu od onih nepoznatih. To su ekipe koje možemo i moramo da izbacimo", kazao je Milošević.

Kilmarnok je imao odličnu prošlu sezonu, koju je završio na trećem mestu, odmah iza velikana iz Glazgova - šampiona Seltika i najtrofejnijeg škotskog kluba Rendžersa.

Osvojio je 67 bodova, koliko i Aberdin na četvrtom mestu. U duelima sa najboljim klubovima uspeo je da pobedi i Seltik i Rendžers. Prvaka je dobio u prvom delu sezone 2:1, a u poslednjem kolu istom rezultatom je bio bolji od "policajaca".

U FA Kupu eliminisan je od Rendžersa ubedljivim porazom 5:0. Takođe, u Premijeršipu je doživeo sličan neuspeh u susretu sa Seltikom - 5:1.

Od trofeja u vlasništvu Kilmarnoka je jedna titula prvaka Škotske osvojena 1965, tri FA kupa (1920, 1929. i 1997) i jedan Liga kup, koji je i poslednji trofej podignut 2012. godine.

Klub koji u ovoj godini slavi 150 godina od osnivanja trenira Italijan Anđelo Alesio. Ekipu uglavnom čine Škoti, a tu su još trojica stranaca, dvojica iz Republike Irske i jedan iz Severne Irske.

Partizan je samo jednom u svojoj istoriji igrao protiv predstavnika Škotske. Kao pobednik Kupa Jugoslavije sastao se u prvom kolu Kupa kupova sa Seltikom i posle dva dramatična meča, od kojih je onaj u na Seltik parku postao antologijski prošao u drugo kolo. U Mostaru, gde su crno-beli bili domaćini zbog kazne UEFA, "parni valjak" je pobedio 2:1, a u Glazgovu je bilo 5:4 za domaćina.

Ta utakmica je bila inspiracija škotskom kompozitoru i navijaču Seltika Džejmsu Mekmilanu da komponuje pesmu. 



Ajntraht dolazi u Niš! Naravno, pod uslovom da tim Nenada Lalatovića ispuni očekivanja i u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i "izbaci" Floru Talin. Zanimljivo i Čukaričkom.

Potencijalno sjajna utakmica na jugu Srbije!

Ukoliko Radnički iz Niša opravda očekivanja u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Flore iz Talina, u drugoj rundi kvalifikacija igraće ni manje ni više nego protiv Frankfurta.

To je ujedno bio i najteži mogući rival na današnjem žrebu, ali bez obzira na to što je tim iz Bundes lige neuporedivo jači, čak su bili i polufinalisti Lige Evrope ove sezone, Radnički je dobio veliku motivaciju za mečeve protiv Flore.

Već krajem sledećeg meseca na "Čairu", pošto će u prvom meču biti domaćini.

Kada je u pitanju Čukarički, ako "pregrme" dvomeč sa Banatsom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope potom će putovati na sever kontinenta.

Tim sa Banovog brda spojen je ovog popodneva u Nionu sa parom Molde (Norveška) - Rejkjavik (Island), a u prvoj utakmici, ukoliko naravno dođe do nje u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igraće u gostima.

Favoriti su Norvežani koji su prošle sezone igrali plej-of za ulazak u Ligu Evrope, a trenutno su lideri tamošnjeg domaćeg šampionata koje je u toku.

Mečevi 2. kola kvalifikacija su na programu 25. jula, a revanši 1. avgusta.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar