ЛШ: Добар жријеб за Звезду! А Сарајево?

Жреб за Лигу шампиона: Звезда може на север! Црвена звезда је избегла "мине" на жребу за 2. коло квалификација за Лигу шампиона, па ће уколико прође Литванију - поново путовати у северније делове Европе.  Сарајево сазнало противника у другом колу! Тим са Кошева у другом колу квалификација за ЛШ играо би против побједника двомеча Номе Каљу – Шкендија.

Фудбал 19.06.2019 | 15:04
ЛШ: Добар жријеб за Звезду! А Сарајево?
Повољан жреб за Црвену звезду!

Шампион Србије ће "евро" премијеру имати против литванске Судуве, а уколико прође у 2. коло квалификација за Лигу шампиона - поново ће остати на северу Европе.

На данашњем жребу у Ниону "спојени" су са победником дуела Хелсинкија (Финска) и Торшавн (Фарска Острва), а те утакмице биће на програму 23. и 24. јула, односно реванши 30. и 31. јула, наравно уколико прођу прво Судуву.

Уколико не буде промене из УЕФА, Звезда ће у првом мечу бити домаћин.

ЖРЕБ ЗА "НЕ ДАЈ БОЖЕ"

Ако којим случајем Црвена звезда испадне у 1. рунди квалификација за Лигу шампиона, "преселиће се" у 2. коло квалификација за Лигу Европе и тамо се сусрести са бољим Тре Пене (Сан Марино)/Санта Колома (Андора). Ипак, навијачи се надају да ће на њих ипак Судува. Ову праксу УЕФА спроводи од прошле сезоне.

Црвена звезда је тако на данашњем жребу "избегла" потенцијалне "мине" у неповлашћеном шеширу какве су словачки Слован или шведски АИК, док је и због политике незгодна била Шкендија.

У овом тренутку делује да је тим Владана Милојевића, наравно ако "преброди" Судуву, ближи томе да другу рунду квалификација игра у Финској, а не на Фарским Острвима, пошто је Хелсинки далеко квалитетнији ривал од Торшавна.

Звездаши, да ли сте задовољни жребом за 1. и 2. коло квалификација за Лигу шампиона?

Најуспешнији тим ове скандинавске земље (29 титлула) прошле године догурао је до 3. кола квалификација за Лигу Европе, након што их је БАТЕ "избацио" у онима за Лигу шампиона.

У сезони 2010/11 гостовао је већ у Србији када их је Партизан лако победио (5:1).

Оно што је једина потешкоћа у случају са шампионима Финске јесте да је њихово првенство у току и да не пролазе кроз стандардне летње припреме попут Црвене звезде, али већ против Судуве требало би да црвено-бели "прележе" те потешкоће.

Подсетимо, меч против Судуве игра се 11. или 12. јула, док је реванш седам дана касније.

Сарајево сазнало противника у другом колу! Тим са Кошева у другом колу квалификација за ЛШ играо би против побједника двомеча Номе Каљу – Шкендија.

У Ниону, сједишту Европске фудбалске федерације, данас је одржан жријеб парова другог кола квалификација за Лигу шампиона за сезону 2019-20.

Шампион БиХ Сарајево, уколико направи велико изненађење и из даљег такмичења избаци шкотски Селтик, у другој рунди ће играти са бољим из двомеча Номе Каљу (Естонија) – Шкендија (Сјеверна Македонија).

Сарајево би у првој утакмици било домаћин, а термини утакмица су 23. и 24. односно 30. и 31. јул.

Иначе, од јуче је већ познато да ће тим са Кошева, уколико буде елиминисан од Шкота, такмичење наставити у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА 2. КОЛО:

"стаза шампиона"

Астана (Казахстан)/Клуж (Румунија) - Макаби Тел Авив
БАТЕ Борисов (Белорусија)/Пјаст Гливице (Пољска) - Линфилд (С. Ирска)/Розенборг (Норвешка)
Њу Сејнтс (Велс)/Победник претквалификација - Копенхаген
Ференцварош (Мађарска)/Лудогорец (Бугарска) - Диделанж (Луксембург)/Валета (Малта)
Дандалк (Ирска)/Рига (Летонија) - Партизани (Албанија)/Карабаг (Азербејџан)
Динамо Загреб (Хрватска) - Сабуртало (Грузија)/Шериф (Молдавија)
Селтик (Шкотска)/Сарајево (БиХ) - Номе Каљу (Естонија)/Шкендија (Северна Македонија)
Звезда (Србија)/Судува (Литванија) - Хелсинки (Финска)/Торшавн (Фарска Острва)
Слован (Словачка)/Сутјеска (Црна Гора) - АПОЕЛ (Кипар)

"стаза лигаша"

Викторија Плзењ (Чешка) - Олимпијакос (Грчка)
ПСВ (Холандија) - Базел (Швајцарска)

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар