LŠ: Dobar žrijeb za Zvezdu! A Sarajevo?

Žreb za Ligu šampiona: Zvezda može na sever! Crvena zvezda je izbegla "mine" na žrebu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će ukoliko prođe Litvaniju - ponovo putovati u severnije delove Evrope.  Sarajevo saznalo protivnika u drugom kolu! Tim sa Koševa u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrao bi protiv pobjednika dvomeča Nome Kalju – Škendija.

Fudbal 19.06.2019 | 15:04
LŠ: Dobar žrijeb za Zvezdu! A Sarajevo?
Povoljan žreb za Crvenu zvezdu!

Šampion Srbije će "evro" premijeru imati protiv litvanske Suduve, a ukoliko prođe u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - ponovo će ostati na severu Evrope.

Na današnjem žrebu u Nionu "spojeni" su sa pobednikom duela Helsinkija (Finska) i Toršavn (Farska Ostrva), a te utakmice biće na programu 23. i 24. jula, odnosno revanši 30. i 31. jula, naravno ukoliko prođu prvo Suduvu.

Ukoliko ne bude promene iz UEFA, Zvezda će u prvom meču biti domaćin.

ŽREB ZA "NE DAJ BOŽE"

Ako kojim slučajem Crvena zvezda ispadne u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, "preseliće se" u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i tamo se susresti sa boljim Tre Pene (San Marino)/Santa Koloma (Andora). Ipak, navijači se nadaju da će na njih ipak Suduva. Ovu praksu UEFA sprovodi od prošle sezone.

Crvena zvezda je tako na današnjem žrebu "izbegla" potencijalne "mine" u nepovlašćenom šeširu kakve su slovački Slovan ili švedski AIK, dok je i zbog politike nezgodna bila Škendija.

U ovom trenutku deluje da je tim Vladana Milojevića, naravno ako "prebrodi" Suduvu, bliži tome da drugu rundu kvalifikacija igra u Finskoj, a ne na Farskim Ostrvima, pošto je Helsinki daleko kvalitetniji rival od Toršavna.

Zvezdaši, da li ste zadovoljni žrebom za 1. i 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona?

Najuspešniji tim ove skandinavske zemlje (29 titlula) prošle godine dogurao je do 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon što ih je BATE "izbacio" u onima za Ligu šampiona.

U sezoni 2010/11 gostovao je već u Srbiji kada ih je Partizan lako pobedio (5:1).

Ono što je jedina poteškoća u slučaju sa šampionima Finske jeste da je njihovo prvenstvo u toku i da ne prolaze kroz standardne letnje pripreme poput Crvene zvezde, ali već protiv Suduve trebalo bi da crveno-beli "preleže" te poteškoće.

Podsetimo, meč protiv Suduve igra se 11. ili 12. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

Sarajevo saznalo protivnika u drugom kolu! Tim sa Koševa u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrao bi protiv pobjednika dvomeča Nome Kalju – Škendija.

U Nionu, sjedištu Evropske fudbalske federacije, danas je održan žrijeb parova drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona za sezonu 2019-20.

Šampion BiH Sarajevo, ukoliko napravi veliko iznenađenje i iz daljeg takmičenja izbaci škotski Seltik, u drugoj rundi će igrati sa boljim iz dvomeča Nome Kalju (Estonija) – Škendija (Sjeverna Makedonija).

Sarajevo bi u prvoj utakmici bilo domaćin, a termini utakmica su 23. i 24. odnosno 30. i 31. jul.

Inače, od juče je već poznato da će tim sa Koševa, ukoliko bude eliminisan od Škota, takmičenje nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA 2. KOLO:

"staza šampiona"

Astana (Kazahstan)/Kluž (Rumunija) - Makabi Tel Aviv
BATE Borisov (Belorusija)/Pjast Glivice (Poljska) - Linfild (S. Irska)/Rozenborg (Norveška)
Nju Sejnts (Vels)/Pobednik pretkvalifikacija - Kopenhagen
Ferencvaroš (Mađarska)/Ludogorec (Bugarska) - Didelanž (Luksemburg)/Valeta (Malta)
Dandalk (Irska)/Riga (Letonija) - Partizani (Albanija)/Karabag (Azerbejdžan)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Saburtalo (Gruzija)/Šerif (Moldavija)
Seltik (Škotska)/Sarajevo (BiH) - Nome Kalju (Estonija)/Škendija (Severna Makedonija)
Zvezda (Srbija)/Suduva (Litvanija) - Helsinki (Finska)/Toršavn (Farska Ostrva)
Slovan (Slovačka)/Sutjeska (Crna Gora) - APOEL (Kipar)

"staza ligaša"

Viktorija Plzenj (Češka) - Olimpijakos (Grčka)
PSV (Holandija) - Bazel (Švajcarska)

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar