ЕП до 21: Французи ''окренули'' Енглезе!

Драма у Ћезени завршена слављем ''триколора''! Французи и поред два нереализована пенала славили над ''мрским'' ривалом!

Фудбал 19.06.2019 | 14:45
ЕП до 21: Французи ''окренули'' Енглезе!
Прво коло групне фазе на ЕП за играче до 21 године завршено је сјајним дербијем између Енглеске и Француске, а након 90 минута, разлога за славље имали су Французи, који су великог ривала савладали резултатом 1:2!

Прво полувријеме окршаја на стадиону "Дино Мануци" у Ћезени завршено је без голова, а кривци за то су нападачи Француске и Енглеске Муса Дембеле и Демараи Греј.

Лидер ''триколора'' није, у 24. минуту, успио да надмудри чувара мреже ''Гордог албиона'' Дина Хендерсона, који је "прочитао" његов ударац са бијеле тачке, а претходно је руком играо капитен енглеске младе репрезентације Џејк Кларк-Салтер.

Прилику за поправни голгетер Лиона имао је пет минута прије краја првог полувремена, када се нашао сам испред Хендерсона, који је и из овог дуела изашао као побједник.

На другој страни, у 28. минуту Демараи Греј је одлично на десној страни прихватио једну дијагоналну лопту упућену са енглеске половине, кренуо ка голу, али се обрукао ударцем из идеалне позиције погодивши само спољни дио мреже. Имао је шансу да се искупи у 42. минуту, када је дриблингом преварио Конатеа, те "школски" припремио позицију за шут на ивици казненог простора, али је овог пута лопту послао преко пречке.

Послије само десет минута игре у другом полувремену, виђен је први гол. "Десетка" енглеске селекције Фил Фоден прошетао се кроз комплетну француску одбрану и потом упутио прецизан приземни ударац, а Полу Бернардонију ништа друго није преостало него да погледом испрати лопту која се откотрљала у мрежу.

У 66. минуту, због бруталног прекршаја Насера Чодурија у шеснаестерцу Енглеске над Џонатаном Бамбом, који је у овој ситуацији теже повријеђен, српски судија Срђан Јовановић је по други пут показао на бијелу тачку у корист Француза, а Чодурију прво показао жути картон, али је након консултација са ВАР технологијом одлучио да промијени одлуку и сасвим оправдано из игре искључи играча Лестера. Одговорност је овог пута преузео Хусем Оар, још један члан Лиона (као и Дембеле који није искористио први), силовито шутирао, Хендерсон је остао "укопан" у мјесту, али му је статива била савезник.

Французи, ипак, нису одустајали, свим силама су се трудили да искористе бројчану предност на терену – и УСПЈЕЛИ СУ У ТОМЕ! Дин Хендерсон није могао ништа да учини у претпосљедњем минуту регуларног дијела, када је Лилов Џонатан Иконе послао лопту уз лијеву стативу његовог гола за 1:1, да би двадесет секунди прије истека петог минута судијске надокнаде Арон Ван-Бисака затресао властиту мрежу за коначних 1:2!

Европско првенство за играче до 21 године биће настављено сутра утакмицама другог кола у групи А. Од 18:30 часова, на стадиону ''Мапеи'' у Ређо Емилији, играће Шпанија и Белгија, поражене екипе из првог кола, док ће од 21:00 час, у Болоњи, на стадион ''Ренато Дал'Ара'', свој меч почети Италија и Пољска.

Резултати

Група Ц

Енглеска – Француска 1:2

/Фоден 54 – Иконе 89, Ван-Бисака аутогол 95/

Раније играно:

Румунија - Хрватска 4:1

/Пушкаш 11, Хаџи 14, Балута 67, Петре 90+3 - Влашић 18/

Табела: Румунија 6, Француска 6, Енглеска 3, Хрватска 3.

Сви резултати првог кола

Група А:

Пољска – Белгија 3:2

Италија – Шпанија 3:1

Табела: Италија 3, Пољска 3, Белгија 0, Шпанија 0.

Група Б:

Србија – Аустрија 0:2

Њемачка – Данска 3:1

Табела: Њемачка 3, Аустрија 3, Данска 0, Србија 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар