EP do 21: Francuzi ''okrenuli'' Engleze!

Drama u Ćezeni završena slavljem ''trikolora''! Francuzi i pored dva nerealizovana penala slavili nad ''mrskim'' rivalom!

Fudbal 19.06.2019 | 14:45
EP do 21: Francuzi ''okrenuli'' Engleze!
Prvo kolo grupne faze na EP za igrače do 21 godine završeno je sjajnim derbijem između Engleske i Francuske, a nakon 90 minuta, razloga za slavlje imali su Francuzi, koji su velikog rivala savladali rezultatom 1:2!

Prvo poluvrijeme okršaja na stadionu "Dino Manuci" u Ćezeni završeno je bez golova, a krivci za to su napadači Francuske i Engleske Musa Dembele i Demarai Grej.

Lider ''trikolora'' nije, u 24. minutu, uspio da nadmudri čuvara mreže ''Gordog albiona'' Dina Hendersona, koji je "pročitao" njegov udarac sa bijele tačke, a prethodno je rukom igrao kapiten engleske mlade reprezentacije Džejk Klark-Salter.

Priliku za popravni golgeter Liona imao je pet minuta prije kraja prvog poluvremena, kada se našao sam ispred Hendersona, koji je i iz ovog duela izašao kao pobjednik.

Na drugoj strani, u 28. minutu Demarai Grej je odlično na desnoj strani prihvatio jednu dijagonalnu loptu upućenu sa engleske polovine, krenuo ka golu, ali se obrukao udarcem iz idealne pozicije pogodivši samo spoljni dio mreže. Imao je šansu da se iskupi u 42. minutu, kada je driblingom prevario Konatea, te "školski" pripremio poziciju za šut na ivici kaznenog prostora, ali je ovog puta loptu poslao preko prečke.

Poslije samo deset minuta igre u drugom poluvremenu, viđen je prvi gol. "Desetka" engleske selekcije Fil Foden prošetao se kroz kompletnu francusku odbranu i potom uputio precizan prizemni udarac, a Polu Bernardoniju ništa drugo nije preostalo nego da pogledom isprati loptu koja se otkotrljala u mrežu.

U 66. minutu, zbog brutalnog prekršaja Nasera Čodurija u šesnaestercu Engleske nad Džonatanom Bambom, koji je u ovoj situaciji teže povrijeđen, srpski sudija Srđan Jovanović je po drugi put pokazao na bijelu tačku u korist Francuza, a Čoduriju prvo pokazao žuti karton, ali je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom odlučio da promijeni odluku i sasvim opravdano iz igre isključi igrača Lestera. Odgovornost je ovog puta preuzeo Husem Oar, još jedan član Liona (kao i Dembele koji nije iskoristio prvi), silovito šutirao, Henderson je ostao "ukopan" u mjestu, ali mu je stativa bila saveznik.

Francuzi, ipak, nisu odustajali, svim silama su se trudili da iskoriste brojčanu prednost na terenu – i USPJELI SU U TOME! Din Henderson nije mogao ništa da učini u pretposljednjem minutu regularnog dijela, kada je Lilov Džonatan Ikone poslao loptu uz lijevu stativu njegovog gola za 1:1, da bi dvadeset sekundi prije isteka petog minuta sudijske nadoknade Aron Van-Bisaka zatresao vlastitu mrežu za konačnih 1:2!

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine biće nastavljeno sutra utakmicama drugog kola u grupi A. Od 18:30 časova, na stadionu ''Mapei'' u Ređo Emiliji, igraće Španija i Belgija, poražene ekipe iz prvog kola, dok će od 21:00 čas, u Bolonji, na stadion ''Renato Dal'Ara'', svoj meč početi Italija i Poljska.

Rezultati

Grupa C

Engleska – Francuska 1:2

/Foden 54 – Ikone 89, Van-Bisaka autogol 95/

Ranije igrano:

Rumunija - Hrvatska 4:1

/Puškaš 11, Hadži 14, Baluta 67, Petre 90+3 - Vlašić 18/

Tabela: Rumunija 6, Francuska 6, Engleska 3, Hrvatska 3.

Svi rezultati prvog kola

Grupa A:

Poljska – Belgija 3:2

Italija – Španija 3:1

Tabela: Italija 3, Poljska 3, Belgija 0, Španija 0.

Grupa B:

Srbija – Austrija 0:2

Njemačka – Danska 3:1

Tabela: Njemačka 3, Austrija 3, Danska 0, Srbija 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar