На писмо стиже одговор ВСТС

Завршена дискусија о заједничком писму ОЕБС-а, Амбасаде САД-а и Делегације ЕУ у БиХ раније упућеног ВСТС-у, преноси Н1.

Босна и Херцеговина 19.06.2019 | 13:38
На писмо стиже одговор ВСТС
Као закључак је наведено да је именована комисија која ће сачинити приједлог текста писма као одговор на заједничко писмо ОЕБС-у, Амбасади САД-а и Делегацији ЕУ.

Раније је члан Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Горан Незировић позвао руководство, али и чланове Савјета да поднесу оставку, оцијенивши да овај сазив ВСТС-а неће моћи да врати повјерење јавности. 

"Шта год ми урадили овај сазив ВСТС-а БиХ неће моћи да врати повјерење и неће бити у стању да спроведе реформу правосуђа", упозорио је Незировић на данашњој сједници ВСТС-а у Сарајеву.

Реагујући на Незировићев позив и тврдње, предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија је рекао да није сагласан с тим и да је у току организована и оркестрирана кампања која за циљ има преузимање контроле над правосуђем у БиХ.

Он је додао да неће прихватити Незировићеве сугестије и да је поносан на актуелни сазив ВСТС-а БиХ.

Потпредсједник ВСТС-а БиХ Ружица Јукићева је рекла да не постоји разлог да подноси оставку, оцијенивши да је у протеклих седам година добро обављала свој посао.

Она је додала да је Незировић тај који би требало да поднесе оставку.

Потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локнић Мисирача позвала је све који имају аргументе - због којих би требало да поднесе оставку - да их изнесу.

"Оставку ћу поднијети када ја будем жељела, али не у овом моменту, а онда ћу да проговорим. Прихватам да сви поднесемо оставку јер сматрам да смо за ово стање сви подједнако одговорни", нагласила је Мисирача.

(Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мирослав

19.06.2019 11:42

Гос, Мисирача каже да ће поднијети оставку кад она то хоће и да ће онда да проговори , јели то она нешто зна па крије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21-век-васкрсење

19.06.2019 11:43

па ти да ниси Мисирача , ти би оставку давно поднијела. Можда би ти понос и прогутала , јер га и тако немаш, ал се бојиш, шат ће послије бити, кад твоји предмети проговоре. Најгора освета корумпираних судија и адвоката је кад предмети крену причати. Може се десити и један исхитрени пожар у ВСТС-у врућина је , папир брзо гори, као што се десио и у Основном суду у Бања Луци за вријеме владавине истог човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

царлито

19.06.2019 11:45

Овдје треба довести странце да се цуде и да нас изуцавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

19.06.2019 11:45

Како да поднесу оставку, клупко би се почело одмотавати и а јој види и Додик се појави. Прије би гласали за трећи свјетски рат него за оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад је доста

19.06.2019 12:33

МАФИЈАШКИ-ЗЛОЧИНАЧКОМ УДРУЖЕЊЕ НА ЦЕЛУ СА ПРИУЦЕНИМ СУЦЕМ ТЕГЕЛТИЈОМ. Направите самозвана господо пар стотина КМ према Еуропи и окусајте своју срећу у нормалним државама. Плашим се многи не би даље од брезове метле и крпа за чишћење стигли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

19.06.2019 12:46

и брезова метла је за њих превисе. то знају зато и владају над зивотом и смрти људи у БХ, а да не Казем колико су огрезли у криминал и корупцију...страсно...да је ОХР прави све би ицх стрпали у затвор. али Инцзко је поткупљени мали мис, ИИИ разредни слузбенициц био у Кäрнтен ( Коруска)...

Name

Днк

19.06.2019 13:24

ЦИРКУС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.06.2019 13:41

Кад би они смјели дати оставке, они су дошли по наредби да одраде посао који је прљав, одрадили себи и наредбодавцима и сад нема оставке. Оде глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

19.06.2019 14:57

Ови су зрели за приједлога суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урусен правосудни систем

19.06.2019 16:02

Са разлогом, теско икада вратити повјерење. Потпуна смјена свих, јел сви су одговорни и нецасни, па са достојним лицностима, савјесним радом стрпљиво радити на томе.

ОДГОВОРИТЕ