Na pismo stiže odgovor VSTS

Završena diskusija o zajedničkom pismu OEBS-a, Ambasade SAD-a i Delegacije EU u BiH ranije upućenog VSTS-u, prenosi N1.

Bosna i Hercegovina 19.06.2019 | 13:38
Na pismo stiže odgovor VSTS
Kao zaključak je navedeno da je imenovana komisija koja će sačiniti prijedlog teksta pisma kao odgovor na zajedničko pismo OEBS-u, Ambasadi SAD-a i Delegaciji EU.

Ranije je član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Goran Nezirović pozvao rukovodstvo, ali i članove Savjeta da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći da vrati povjerenje javnosti. 

"Šta god mi uradili ovaj saziv VSTS-a BiH neće moći da vrati povjerenje i neće biti u stanju da sprovede reformu pravosuđa", upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTS-a u Sarajevu.

Reagujući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da nije saglasan s tim i da je u toku organizovana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH.

On je dodao da neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktuelni saziv VSTS-a BiH.

Potpredsjednik VSTS-a BiH Ružica Jukićeva je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Ona je dodala da je Nezirović taj koji bi trebalo da podnese ostavku.

Potpredsjednik VSTS-a Jadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente - zbog kojih bi trebalo da podnese ostavku - da ih iznesu.

"Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom momentu, a onda ću da progovorim. Prihvatam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni", naglasila je Misirača.

(N1)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Мирослав

19.06.2019 11:42

Гос, Мисирача каже да ће поднијети оставку кад она то хоће и да ће онда да проговори , јели то она нешто зна па крије.

ODGOVORITE
Name

21-vek-vaskrsenje

19.06.2019 11:43

pa ti da nisi Misirača , ti bi ostavku davno podnijela. Možda bi ti ponos i progutala , jer ga i tako nemaš, al se bojiš, šat će poslije biti, kad tvoji predmeti progovore. Najgora osveta korumpiranih sudija i advokata je kad predmeti krenu pričati. Može se desiti i jedan ishitreni požar u VSTS-u vrućina je , papir brzo gori, kao što se desio i u Osnovnom sudu u Banja Luci za vrijeme vladavine istog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

carlito

19.06.2019 11:45

Ovdje treba dovesti strance da se cude i da nas izucavaju.

ODGOVORITE
Name

@Роки

19.06.2019 11:45

Како да поднесу оставку, клупко би се почело одмотавати и а јој види и Додик се појави. Прије би гласали за трећи свјетски рат него за оставке.

ODGOVORITE
Name

Sad je dosta

19.06.2019 12:33

MAFIJAŠKI-ZLOČINAČKOM UDRUŽENJE NA CELU SA PRIUCENIM SUCEM TEGELTIJOM. Napravite samozvana gospodo par stotina KM prema Europi i okusajte svoju sreću u normalnim državama. Plašim se mnogi ne bi dalje od brezove metle i krpa za čišćenje stigli.

ODGOVORITE
Name

trtmrt

19.06.2019 12:46

i brezova metla je za njih previse. to znaju zato i vladaju nad zivotom i smrti ljudi u BH, a da ne Kazem koliko su ogrezli u kriminal i korupciju...strasno...da je OHR pravi sve bi ich strpali u zatvor. ali Inczko je potkupljeni mali mis, III razredni sluzbenicic bio u Kärnten ( Koruska)...

Name

Dnk

19.06.2019 13:24

CIRKUS!

ODGOVORITE
Name

Milan

19.06.2019 13:41

Kad bi oni smjeli dati ostavke, oni su došli po naredbi da odrade posao koji je prljav, odradili sebi i naredbodavcima i sad nema ostavke. Ode glava.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

19.06.2019 14:57

Ovi su zreli za prijedloga suda.

ODGOVORITE
Name

Urusen pravosudni sistem

19.06.2019 16:02

Sa razlogom, tesko ikada vratiti povjerenje. Potpuna smjena svih, jel svi su odgovorni i necasni, pa sa dostojnim licnostima, savjesnim radom strpljivo raditi na tome.

ODGOVORITE