Милојевић: Заборавите на прошлу годину!

"Ово је посебна утакмица", рекао је Владан Милојевић који није желео да повлачи паралеле са прошлогодишњим сусретом са Судувом.

Фудбал 19.06.2019 | 13:29
Милојевић: Заборавите на прошлу годину!
Другу годину заредом Црвена звезда ће у квалификацијама за Лигу шампиона играти са литванским прваком, екипом Судуве из Маријампола.

Жреб их је овог поподнева у Ниону "спојио" у 1. рунди квалификација, док су прошле сезоне играли у другом колу, иако је након првог извлачења "папирића" деловало да Звезди следује АПОЕЛ, међутим Литванци су направили изненађење.

Звезда је тада "пребродила" Спартакс Јурмалу из Летоније, а онда одиграла одличан двомеч против Судуве коју је победила укупним резултатом 5:0.

"Играли смо са Судувом прошле године. Добро се познајемо, познају и они нас. Имају доста играча са простора бивше Југославије, то су њихови носиоци игре. Ту су Живановић, Чађеновић, као и доста играча који су наступали у Хрватској. Сигурно треба обратити пажњу на њих. Још увек је рано, али сигурно ћемо детаљно анализирати противника...", казао је Владан Милојевић за сајт клуба.

Тренер црвено-белих не жели да придаје много пажње дуелима од летос и истиче да су задржали окосницу тима, док и даље играју у 3-5-2, с нагласком на дуге лопте и прекиде.

У односу на тим који је пре годину дана надиграо Литванце, у саставу Црвене звезде нема више Дегенека, Крстичића, Милића, Срнића, Стојиљковића и троструког стрелца Немање Радоњића, али то су све играчи без којих је Звезда играла најмање од јануара.

"Не бих желео да много пажње обраћамо на прошлогодишњи сусрет, ова утакмица ће бити посебна. Одмерићемо снаге са добрим и квалитетним противником, треба да се спремимо као што смо се спремали последње две године, да будмео максимално фокусирани за обе утакмице", поручио је стратег црвено-белих са припрема у Аустрији.

До првог сусрета у Литванији остало је још више од три недеље, а Владан Милојевић наглашава да је за сада задовољан мотивацијом његових играча.

Истиче да му посао олакшава што нема много промена у екипи у односу на прошлу сезону, што омогућава рад на детаљима, а не на уигравању од почетка, док је потребно још само да дођу до такмичарске форме кроз пријатељске мечеве.

"Предност Судуве је што су они већ у такмичарском ритму, тако је било и прошле године.Мислим да ћемо кроз јаке противнике које имамо на припремама успети да дођемо до жељене форме на старту квалификација за Лигу шампиона", закључио је он.

Црвена звезда ће у првом колу које ће се играти 9. или 10. јула бити гост, док је реванш на стадиону "Рајко Митић" недељу дана после тога (16. или 17. јул).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар