Milojević: Zaboravite na prošlu godinu!

"Ovo je posebna utakmica", rekao je Vladan Milojević koji nije želeo da povlači paralele sa prošlogodišnjim susretom sa Suduvom.

Fudbal 19.06.2019 | 13:29
Milojević: Zaboravite na prošlu godinu!
Drugu godinu zaredom Crvena zvezda će u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrati sa litvanskim prvakom, ekipom Suduve iz Marijampola.

Žreb ih je ovog popodneva u Nionu "spojio" u 1. rundi kvalifikacija, dok su prošle sezone igrali u drugom kolu, iako je nakon prvog izvlačenja "papirića" delovalo da Zvezdi sleduje APOEL, međutim Litvanci su napravili iznenađenje.

Zvezda je tada "prebrodila" Spartaks Jurmalu iz Letonije, a onda odigrala odličan dvomeč protiv Suduve koju je pobedila ukupnim rezultatom 5:0.

"Igrali smo sa Suduvom prošle godine. Dobro se poznajemo, poznaju i oni nas. Imaju dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije, to su njihovi nosioci igre. Tu su Živanović, Čađenović, kao i dosta igrača koji su nastupali u Hrvatskoj. Sigurno treba obratiti pažnju na njih. Još uvek je rano, ali sigurno ćemo detaljno analizirati protivnika...", kazao je Vladan Milojević za sajt kluba.

Trener crveno-belih ne želi da pridaje mnogo pažnje duelima od letos i ističe da su zadržali okosnicu tima, dok i dalje igraju u 3-5-2, s naglaskom na duge lopte i prekide.

U odnosu na tim koji je pre godinu dana nadigrao Litvance, u sastavu Crvene zvezde nema više Degeneka, Krstičića, Milića, Srnića, Stojiljkovića i trostrukog strelca Nemanje Radonjića, ali to su sve igrači bez kojih je Zvezda igrala najmanje od januara.

"Ne bih želeo da mnogo pažnje obraćamo na prošlogodišnji susret, ova utakmica će biti posebna. Odmerićemo snage sa dobrim i kvalitetnim protivnikom, treba da se spremimo kao što smo se spremali poslednje dve godine, da budmeo maksimalno fokusirani za obe utakmice", poručio je strateg crveno-belih sa priprema u Austriji.

Do prvog susreta u Litvaniji ostalo je još više od tri nedelje, a Vladan Milojević naglašava da je za sada zadovoljan motivacijom njegovih igrača.

Ističe da mu posao olakšava što nema mnogo promena u ekipi u odnosu na prošlu sezonu, što omogućava rad na detaljima, a ne na uigravanju od početka, dok je potrebno još samo da dođu do takmičarske forme kroz prijateljske mečeve.

"Prednost Suduve je što su oni već u takmičarskom ritmu, tako je bilo i prošle godine.Mislim da ćemo kroz jake protivnike koje imamo na pripremama uspeti da dođemo do željene forme na startu kvalifikacija za Ligu šampiona", zaključio je on.

Crvena zvezda će u prvom kolu koje će se igrati 9. ili 10. jula biti gost, dok je revanš na stadionu "Rajko Mitić" nedelju dana posle toga (16. ili 17. jul).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar