Будванин ухапшен у запљени дроге

Федералне оптужнице подигнуте против двојице морнара који су признали да су помогли утовар кокаина у брод док је био на мору.
 

Регион 19.06.2019 | 11:06
Будванин ухапшен у запљени дроге
Будванин Иван Ђурашевић ухапшен је у једној од највећих запљена кокаина у историји САД, у којој су у луци Филаделфије америчке власти на теретном броду „МСЦ Гајан“ откриле 16,5 тона (15 метричких тона) ове дроге.

Подигнуте су федералне оптужнице против двојице морнара који су признали да су помогли утовар кокаина у брод док је био на мору. АП се позива на судске документе у којима пише да су оптужени Иван Ђурашевић и Фонофаве Тијасаге.

Федерални агенти су утврдили да су они утоварили кокаин из 14 чамаца са дрогом који су у два наврата пришли теретном броду, преноси Тањуг.

Америчке федералне власти заплијениле су у луци Филаделфије кокаин чија је улична вриједност процијењена на више од милијарду долара, објавила је претходно на Твитеру канцеларија Државног тужилаштва за Источни округ Пенсилваније.

„Ово је највећа запљена дроге у историји Источног округа Пенсилваније. Чланови посаде брода су ухапшени и суочени са федералном оптужницом, а истрага је у току“, твитовала је ова канцеларија.

„Ен-Би-Си њуз“ је раније, позивајући се на изворе из локалне полиције, јавио да је улична вриједност дроге 750 милиона долара.

Ова телевизија је навела да је дрога, смјештена у седам бродских контејнера, откривена касно синоћ.

Истражитељи вјерују да је кокаин утоварен на теретни брод „МСЦ Гајан“ на Бахамима или након што је пловило напустио луку на тим острвима.

Наводи се да је тај брод у САД стигао из Чилеа, преко Панаме и Бахама.

(Вијести.ме)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Панама царго лине

19.06.2019 11:22

Да којим слуцајем контејнери са дрогом нису у власниству оф сор компаније ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕ гдје Милорад Додик има свој власницки пакет заједно са Владимиром Делићем????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј

19.06.2019 23:43

Много се ти разумијес у то.Питај тату да немате и ви удјела у том товару.