Није ово она иста Судува...

Промењен комплетан напад, Рикетс ново оружје. . .  Како изгледа актуелан састав Владимира Чебурина?

Фудбал 18.06.2019 | 23:30
Није ово она иста Судува...
Нека буде као и прошле сезоне. То је била прва мисао навијача Црвене звезде након олакшања после извучених парова за прво коло квалификација за Лигу шампиона. Име литванске Судуве измамило је осмехе на лица прситалица српског шампиона, који се радо сећају два прилично лагана окршаја из прошлсе сезоне у другом колу квалификација за елитно такмичење. Црвено-бели су тада славили укупним резултатом 5:0 и лагано дошли до трећег кола где их је чекао Спартак из Трнаве.

Али, црвено-бели не би смели да се заварају да ће поново прилично лагано проћи у наредну фазу, иако су изразити фаворити. Владимир Чебурин је остао на кормилу тима, добио је поверење и у прошлој сезони што је на крају крунисао освајањем шампионске титуле. Судува је сезону завршила са пет голова предности у односу на Жалгирис, а исту предности има и након 14 одиграних кола у овој сезони.

Окосница одбране је остала неизмењена. На голу је најбољи голман литванског првенства у прошлој сезони, где је Иван Кардум, а на десном боку Андре Шврљуга. Ту је и капитен Алгис Јанкаускас, у тандему са српским штопером Александром Живановићем.



Важни играчи су задржани и у везном реду, с тим што треба напоменути да је стигао некадашњи изданак Партизанове школе фудбала Јован Чађеновић, док је напад у потпуности промењен. Највећи хендикеп представља свакако одлазак репрезентативног голгетера Каролиса Лаукжемиса, који је прешао у Истру прошлог лета, а у тиму нема ни Риња Сисилије, снажног голгетера који је прошле сезоне хет-триком елиминисао АПОЕЛ из Никозије.

Најбољи стрелац актуелног тима је Канађанин Тозејнт Рикетс, кој је постигао осам голова на 13 мечева у досадашњем току сезоне, а велико појачање за навалу овог тима представљаће повратак искусног хрватског голгетера Јосипа Тадића, који је играо у Кичију из Хонг Конга, а током каријере носио је дрес и Леверкузена, Динама из Загреба, Арминије, Лехије, Штурма и многих других. Он ће се екипи ВладимираЧебурина званично прикључити 1. јула.

Ипак, мора се напоменути и да је Црвена звезда претрпела значајан број измена у односу на прошлосезонске мечеве са Судувом. У Београду црвено-бели су играли у саставу: Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Јовичић, Ебесилио (од 64. Јевтовић), Крстичић (од 36. Јованчић) – Милић, Радоњић (од 77. минута Гобељић) – Бен. У реваншу се на терену нашао следећи тим: Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (од 66. Гобељић) – Јовичић – Срнић (од 76. Ебисилио), Крстичић, Бен, Радоњић – Милић (од 60. Стојиљковић).

Дакле, од тих мечева дрес Црвене звезде више не носе Дегенек, Крстичић, Милић, Радоњић и Срнић, док су неки играчи, попут Лоренца Ебисилија, на излазним вратима клуба из Љутице Богдана.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар