Nije ovo ona ista Suduva...

Promenjen kompletan napad, Rikets novo oružje. . .  Kako izgleda aktuelan sastav Vladimira Čeburina?

Fudbal 18.06.2019 | 23:30
Nije ovo ona ista Suduva...
Neka bude kao i prošle sezone. To je bila prva misao navijača Crvene zvezde nakon olakšanja posle izvučenih parova za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ime litvanske Suduve izmamilo je osmehe na lica prsitalica srpskog šampiona, koji se rado sećaju dva prilično lagana okršaja iz prošlse sezone u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje. Crveno-beli su tada slavili ukupnim rezultatom 5:0 i lagano došli do trećeg kola gde ih je čekao Spartak iz Trnave.

Ali, crveno-beli ne bi smeli da se zavaraju da će ponovo prilično lagano proći u narednu fazu, iako su izraziti favoriti. Vladimir Čeburin je ostao na kormilu tima, dobio je poverenje i u prošloj sezoni što je na kraju krunisao osvajanjem šampionske titule. Suduva je sezonu završila sa pet golova prednosti u odnosu na Žalgiris, a istu prednosti ima i nakon 14 odigranih kola u ovoj sezoni.

Okosnica odbrane je ostala neizmenjena. Na golu je najbolji golman litvanskog prvenstva u prošloj sezoni, gde je Ivan Kardum, a na desnom boku Andre Švrljuga. Tu je i kapiten Algis Jankauskas, u tandemu sa srpskim štoperom Aleksandrom Živanovićem.



Važni igrači su zadržani i u veznom redu, s tim što treba napomenuti da je stigao nekadašnji izdanak Partizanove škole fudbala Jovan Čađenović, dok je napad u potpunosti promenjen. Najveći hendikep predstavlja svakako odlazak reprezentativnog golgetera Karolisa Laukžemisa, koji je prešao u Istru prošlog leta, a u timu nema ni Rinja Sisilije, snažnog golgetera koji je prošle sezone het-trikom eliminisao APOEL iz Nikozije.

Najbolji strelac aktuelnog tima je Kanađanin Tozejnt Rikets, koj je postigao osam golova na 13 mečeva u dosadašnjem toku sezone, a veliko pojačanje za navalu ovog tima predstavljaće povratak iskusnog hrvatskog golgetera Josipa Tadića, koji je igrao u Kičiju iz Hong Konga, a tokom karijere nosio je dres i Leverkuzena, Dinama iz Zagreba, Arminije, Lehije, Šturma i mnogih drugih. On će se ekipi VladimiraČeburina zvanično priključiti 1. jula.

Ipak, mora se napomenuti i da je Crvena zvezda pretrpela značajan broj izmena u odnosu na prošlosezonske mečeve sa Suduvom. U Beogradu crveno-beli su igrali u sastavu: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Ebesilio (od 64. Jevtović), Krstičić (od 36. Jovančić) – Milić, Radonjić (od 77. minuta Gobeljić) – Ben. U revanšu se na terenu našao sledeći tim: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (od 66. Gobeljić) – Jovičić – Srnić (od 76. Ebisilio), Krstičić, Ben, Radonjić – Milić (od 60. Stojiljković).

Dakle, od tih mečeva dres Crvene zvezde više ne nose Degenek, Krstičić, Milić, Radonjić i Srnić, dok su neki igrači, poput Lorenca Ebisilija, na izlaznim vratima kluba iz Ljutice Bogdana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar