Митар Мркела: Фаворити смо, али...

Пред спортским директором Црвене звезде је у наредне три недеље задатак да "заврши" што више посла око прелазног рока и почетка квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 18.06.2019 | 17:15
Митар Мркела: Фаворити смо, али...
Балтик - и ове сезоне прва дестинација Звезде у квалификацијама за Лигу шампиона.

Црвена звезда је на данашњем жребу за 1. рунду најјачег европског клупског такмичења добила Судуву из Литваније, с којом је лане играла у другом колу и без већих проблема прошла укупним резултатом 5:0, али почетак је увек тежак...

С разлогом се тренери прибојавају првих такмичарских утакмица у јулу, након све краћих припрема, а иако звучи као фраза - "тешке ноге" - стварно представљају проблем играчима.

Видели смо много пута такве примере у фудбалу, а не треба ићи у далеку историју да бисмо се присетили да је и Црвена звезда изгледа помало "зарђало" у 1. колу квалификација за Лигу шампиона прошле сезоне када је гостовала у Летонији против Спартакс Јурмале и ремизирала (0:0).

Шампионати поменутих балтичких земаља су у току, када већина европских тимова тек почиње припреме, па је то њихова предност у међусобним дуелима.

Управо због тога је и спортски директор клуба Митар Мркела опрезан пред дуеле.

"Свесни смо чињенице да смо фаворити, јер заиста јесте тако, али спремаћемо се као и за било ког другог противника", казао је Мркела за званични сајт клуба.

"Реч је о шампиону Литваније, а сваког шампиона сваке земље треба озбиљно схватити. Управо због тога ће наш приступ утакмици бити на високом нивоу. Нећемо се опуштати јер, без обзира на разлику у квалитету, свесни смо да Судува може и те како да изненади фаворите. Ми то не смемо себи да дозволимо, тако да неће ћемо бити максимално озбиљни и фокусирани".

Судува је прошле године у 1. колу квалификација за ЛШ шокирала АПОЕЛ.

Прва утакмица биће одиграна 9. или 10. јула у Маријамполу, а реванш ће се играти недељу дана касније у Београду, док ће Звезда већ сутра сазнати и име ривала у 2. колу квалификација.

Пред Митром Мркелом је велики задатак да у наредне три недеље пре почетка на тржишту пронађе играче који би могли да помогну Црвеној звезди да се поново пласира у Лигу шампиона, док је пред тренером Владаном Милојевићем да их укомпонује као пре годину дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар