Mitar Mrkela: Favoriti smo, ali...

Pred sportskim direktorom Crvene zvezde je u naredne tri nedelje zadatak da "završi" što više posla oko prelaznog roka i početka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 18.06.2019 | 17:15
Mitar Mrkela: Favoriti smo, ali...
Baltik - i ove sezone prva destinacija Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crvena zvezda je na današnjem žrebu za 1. rundu najjačeg evropskog klupskog takmičenja dobila Suduvu iz Litvanije, s kojom je lane igrala u drugom kolu i bez većih problema prošla ukupnim rezultatom 5:0, ali početak je uvek težak...

S razlogom se treneri pribojavaju prvih takmičarskih utakmica u julu, nakon sve kraćih priprema, a iako zvuči kao fraza - "teške noge" - stvarno predstavljaju problem igračima.

Videli smo mnogo puta takve primere u fudbalu, a ne treba ići u daleku istoriju da bismo se prisetili da je i Crvena zvezda izgleda pomalo "zarđalo" u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona prošle sezone kada je gostovala u Letoniji protiv Spartaks Jurmale i remizirala (0:0).

Šampionati pomenutih baltičkih zemalja su u toku, kada većina evropskih timova tek počinje pripreme, pa je to njihova prednost u međusobnim duelima.

Upravo zbog toga je i sportski direktor kluba Mitar Mrkela oprezan pred duele.

"Svesni smo činjenice da smo favoriti, jer zaista jeste tako, ali spremaćemo se kao i za bilo kog drugog protivnika", kazao je Mrkela za zvanični sajt kluba.

"Reč je o šampionu Litvanije, a svakog šampiona svake zemlje treba ozbiljno shvatiti. Upravo zbog toga će naš pristup utakmici biti na visokom nivou. Nećemo se opuštati jer, bez obzira na razliku u kvalitetu, svesni smo da Suduva može i te kako da iznenadi favorite. Mi to ne smemo sebi da dozvolimo, tako da neće ćemo biti maksimalno ozbiljni i fokusirani".

Suduva je prošle godine u 1. kolu kvalifikacija za LŠ šokirala APOEL.

Prva utakmica biće odigrana 9. ili 10. jula u Marijampolu, a revanš će se igrati nedelju dana kasnije u Beogradu, dok će Zvezda već sutra saznati i ime rivala u 2. kolu kvalifikacija.

Pred Mitrom Mrkelom je veliki zadatak da u naredne tri nedelje pre početka na tržištu pronađe igrače koji bi mogli da pomognu Crvenoj zvezdi da se ponovo plasira u Ligu šampiona, dok je pred trenerom Vladanom Milojevićem da ih ukomponuje kao pre godinu dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar