Партизаново “до наредног виђења” Пиониру...

Црно-бели су потписали петогодишњи уговор са београдском Ареном где ће играти од следеће сезоне.

Кошарка 18.06.2019 | 22:15
Партизаново “до наредног виђења” Пиониру...
Партизан није успео до титуле у Суперлиги Србије, а Црвена звезда је титулу освојила победом у Пиониру пред навијачима црно-белих. То је уједно био последњи меч за Партизан у Пиониру у скорије време, јер су црно-бели потписали уговор на пет година са београдском Ареном где ће играти мечеве АБА лиге, али и европског такмичења у коме буде учествовао.

Пионир ће овога лета бити реконструисан, а "доживео" је да у овом старом руху буде и погођен громом током вечитог дербија, па и да прокишњава. Дакле, време је за промене и инфраструктуре, али и самог паркета који је добро истрошен.

Радови око реконструкције Пионира требало би да буду готови до 1. октобра, како је раније најављено, а тада почиње и АБА лига.

Дворана је током 2017. године добила савремену ЛЕД расвету, а идеја је да се сад у гради нови централни семафор, поптуно нов паркет и кошеви, а уз то ће бити одрађене и нове телескопске трибине. Тиме ће се капацитет повећати за више од 2.500 места, па ће капацитет седећих места бити повећан на више од 8.000 места. Црвена звезда ће наредне сезоне играти АБА лигу у овој дворани.

Реконструкција Хале „Александар Николић“ обухватиће проширење броја седећих места на партеру Б и партеру 4, као и комплетну замену седишта на трибинама.

Хала „Александар Николић“ је после Београдске арене највеће затворено спортско борилиште у главном граду. Отворена је 24. маја 1973. под старим, познатим називом – Пионир, а садашње име носи од 23. фебруара 2016. године у славу познатог кошаркаша и тренера.

Остаје само да се види да ли ће Партизан наредне сезоне играти у Арени и мечеве Суперлиге Србије или је ту можда могућ кратак повратак у Пионир.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар