Partizanovo “do narednog viđenja” Pioniru...

Crno-beli su potpisali petogodišnji ugovor sa beogradskom Arenom gde će igrati od sledeće sezone.

Košarka 18.06.2019 | 22:15
Partizanovo “do narednog viđenja” Pioniru...
Partizan nije uspeo do titule u Superligi Srbije, a Crvena zvezda je titulu osvojila pobedom u Pioniru pred navijačima crno-belih. To je ujedno bio poslednji meč za Partizan u Pioniru u skorije vreme, jer su crno-beli potpisali ugovor na pet godina sa beogradskom Arenom gde će igrati mečeve ABA lige, ali i evropskog takmičenja u kome bude učestvovao.

Pionir će ovoga leta biti rekonstruisan, a "doživeo" je da u ovom starom ruhu bude i pogođen gromom tokom večitog derbija, pa i da prokišnjava. Dakle, vreme je za promene i infrastrukture, ali i samog parketa koji je dobro istrošen.

Radovi oko rekonstrukcije Pionira trebalo bi da budu gotovi do 1. oktobra, kako je ranije najavljeno, a tada počinje i ABA liga.

Dvorana je tokom 2017. godine dobila savremenu LED rasvetu, a ideja je da se sad u gradi novi centralni semafor, poptuno nov parket i koševi, a uz to će biti odrađene i nove teleskopske tribine. Time će se kapacitet povećati za više od 2.500 mesta, pa će kapacitet sedećih mesta biti povećan na više od 8.000 mesta. Crvena zvezda će naredne sezone igrati ABA ligu u ovoj dvorani.

Rekonstrukcija Hale „Aleksandar Nikolić“ obuhvatiće proširenje broja sedećih mesta na parteru B i parteru 4, kao i kompletnu zamenu sedišta na tribinama.

Hala „Aleksandar Nikolić“ je posle Beogradske arene najveće zatvoreno sportsko borilište u glavnom gradu. Otvorena je 24. maja 1973. pod starim, poznatim nazivom – Pionir, a sadašnje ime nosi od 23. februara 2016. godine u slavu poznatog košarkaša i trenera.

Ostaje samo da se vidi da li će Partizan naredne sezone igrati u Areni i mečeve Superlige Srbije ili je tu možda moguć kratak povratak u Pionir.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar