Словенија данас изручује Бркића

- Некадашњи комесар МУП-а Унско-санског кантона Рамо Бркић, осуђен за организовани криминал и трговину дроге, данас ће бити изручен БиХ из Словеније, сазнаје "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 18.06.2019 | 12:10
Словенија данас изручује Бркића
Бркић је ухапшен прије двије седмице у Словенији по Интерполовој потјерници коју је расписао Суд БиХ.

Он је ухапшен на граничном прелазу Грушковје 25. маја и од тада се налазио у притвору у Марибору.

Бркић ће, након изручења, бити пребачен у просторије Суда БиХ.

Овај бивши полицијски службеник побјегао је из БиХ прије двије године након што је правоснажно осуђен на 11 година затвора за организовани криминал и трговину наркотицима.

За Бркићем је прије три године Интерпол расписао црвену потјерницу.

У то вријеме судило му се у поступку против судије Суда БиХ Азре Милетић за давање мита, у којем је био оптужен и Сенад Шабић који је, такође, у бјекству.

Према пресуди Суда БиХ, Бркић је, након што је ступио на функцију комесара полиције Унско-санског кантона, одлучио да искористи свој положај за вршење разних кривичних дјела.

С тим циљем ступио је у контакт са лицима за која је знао да врше кривична дјела неовлаштени промет дроге и заједно с њима на више локација организовао производњу дроге, а потом и продају у иностранству, те подјелу добити.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НАРОД

18.06.2019 10:21

Мајко моја докле смо ми досли да полиција која треба бити постена на страни правде,безбједности народа она испаде главни растурач дроге.криминала,разних малверзација. народе будимо се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

18.06.2019 11:15

У ком свијету ти зивис! Врх дрзаве и остални целници су увијек уплетени у криминалне радње. Они се наравно никада не хватају него ови обицни смртици и ситне рибе