Је ли завладао страх у СНСД-у?

- Сви који позивају на формирање Савјета министара и власти на нивоу БиХ без СНСД-а и његових партнера, односно без изборних побједника из Републике Српске уствари позивају на класично рушење демократског поретка, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Република Српска 18.06.2019 | 11:54
Је ли завладао страх у СНСД-у?
"Ако је њихов циљ да, без обзира на изборни резултат у Српској, власт на нивоу БиХ увијек буде формирана тако да њен саставни дио из Републике Српске буду они који добију најмањи број гласова и они који нису СНСД, онда нема потребе да одржавамо изборе. У том случају СНСД и Српска ће морати размотрити неке нове кораке", нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, крајње је лицемјерно да о нераду Парламентарне скупштине БиХ говоре они који су одговорни за кризу у БиХ и који не дозвољавају да буду имплементирани изборни резултати.

"Још лицемјерније је да то раде они из Републике Српске који тренутно на рачун грађана Српске и БиХ примају плату и у Савјету министара и у Парламентарној скупштини БиХ као што су Драган Мектић и Мирко Шаровић", нагласио је Ковачевић.

Он је поручио да је крајње вријеме да се сви у БиХ уозбиље и да СНСД и његови коалициони партнери као изборни побједници у Српској, бошњачки изборни побједници СДА и њихови партнери и хрватски изборни побједници ХДЗ и његови партнери формирају власт.

"То је услов да почнемо да радимо оно што грађани од нас очекују и дајемо одговоре које од нас очекују партнери на међународном нивоу. Првенствено мислим на Европску комисију која је показала разумијевање и стрпљење за БиХ, али више неће да чека да они који кроз политичке уцјене желе да остваре своје јефтине политичке интересе", истакао је Ковачевић.

У посљедње вријеме се све чешће чује да би власт на нивоу БиХ могла бити формирана без тзв. изборних побједника у Републици Српској окупљаних око СНСД-а.

(Срна)

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

ТИТО

18.06.2019 10:00

ВИ СНСД ЛУДИ ХОЦЕТЕ ПАРЕ НАСИЛУ СТА ВАМ СМЕТА ОПОЗИЦИЈА МЕХКТИЦ САМО ДОКАЗУЈЕ ДАСТЕ КРИМИНАЛЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

18.06.2019 11:00

ПОСТО СУ ИЗ СНСД СВИ АНТИСРБИ ЈЕР ГОДИНАМА РАДЕ ПРОТИВ СВОГ НАРОДА ЛОГИЦНО ЈЕ ДА СУ ИМ СВИ БОЉИ ОД СДС .

Name

Митар

18.06.2019 11:09

СИНОЦ ЈЕ НЕСИЦ СЈЕДИО У САРАЈЕВУ СА САРОВИЦЕМ И САРАЈЛИЦЕМ ИЗ СДА ЗНАЦИ ДНС ИДЕ.ГОРЕ У ВЛАСТ КАО ИЗБОРНИ ПОБЈЕДНИК И НЕМАТЕ СТА ВИСЕ ДА КАЗЕЗЕ ОНДА

Name

Нови Спин

18.06.2019 11:09

Је ли ово нови спин да скину љагу са себе што су се уплели у властите лази и нереална обећања па сада не могу да формирају власт?! Како им неко други мозе бити крив што они не могу да се договоре?! Али сконтали су они да нашем народу могу рећи и да је црно бијело и да народ ћути.

Name

РЕАЛНО

18.06.2019 13:39

Коалиција око СДСа не може да иде у заједничке органе јер нису добили то на изборима, коалиција око Снсда не треба јер су покрали изборе тако да би најпоштеније било да нико не иде у заједничке органе власти. Народ ни овако ни онако неће имати од једних ни других користи.

Name

Далибор перисиц

19.06.2019 10:28

Поцните да радите и прекините ову пропаст да сваки бх и рс градјанин види будуцност у иностранству! Сви ви глупани на власти на било код јој страни немојте нас продават и нас и своје породице и све глупани сви сте под каматом зеленаса светског ранга јел могуце да треба да робијате после власти зар немозете да будете уз свој народ а не уз неке европске руске или америцке клосарлуке да су сви преци од нас самих престаните бити идиоти и радите за свој народ...

Name

За реално

20.06.2019 08:11

Двије колегице које су биле посматраци на изборима су биле присиљене од странки(цитај снсд) да на празне листице код бројања додају цланове њихове странке, као и велики број листица исправних са гласивима за друге странке, е њима додају јос један глас и постану невазеци( ето како је био и велики број ”невазецих” Поздрав и народе устај .. Зоки

Name

Вебер

20.06.2019 15:09

Арчибалд Рајс је пре 100г рекао Браћо Срби чувате се себе. Чувајте се својих политичара на власти, то је највећи олош који ће се продати, који ће вас издати, уништити, опљчкати. Нанеће вам већа зла него сви ратови последњих 150г заједно. Ето то су наши политичари.

Name

Лаик

18.06.2019 10:00

А јел мозе по закону без њих....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могло нw могло

18.06.2019 10:58

А засто би се позивали на закон само у овом слуцају?!

Name

Ре Лаки

18.06.2019 11:09

наравно

Name

ре

18.06.2019 11:29

То је добро питање, СНСД по ко зна који пут уводи неке термине које устав и закон не познају, поново покушавају државни ниво подредити ентитетима што је нонсенс, то је тешка глупост. Одлуке у Парламенту БиХ се доносе већином гласова стим да најмање 1/3 ЗА мора бити из РС или Ф БиХ. То што је нека странка у РС добила преко 50% на изборима за парламент БиХ не значи ниша. Како су подијељени мандати у овом сазиву парламента БиХ не знам тачно, Додиг нема потпуну контролу, можда је могуће и избор без њега, провјери на резултатима избора.

Name

Милун

18.06.2019 15:31

У ако буду могли без њега он је у великомпроблему.Гдје са Телгетијом и другим који су требали у СМ.Морат ће онда да неке своје кадрове креше и поставља ове планиране у СМ.

Name

!!!

19.06.2019 20:28

Ако би се насалили па рекли да избори °нису° покрадени, опет је воља народа у РС-у и у том слуцају била да СДС има 3 посланика у Сарајеву. Овим сто је урадио Обрен Петровиц СДС има 2 посланика. Ако у снсд-у сматрају да је то у реду, онда ето им. То сто се не формира нови савјет министара прије бих рекао да је се зелило да овај сазив верификује све сто је снсд у задњих 10 година руком Небојсе Радмановица потписивао, а Миле ван оцију јавности обецавао. Ето није се рацунало са тим да су и Саровиц, а и Мектиц толико свјесни да то једноставно неце моци.

Name

мандати

20.06.2019 08:49

Парламент БиХ, заступници из РС: СНСД - 6, СДС листа - 3, ПДП - 2, ДНД - 1, СП - 1, СДА -1 . То су подијељени мандати, од тога је Обрен већ прешао код Баје (7), Углавном за избор новог савјета министара треба најмање 5 гласова ЗА из РС па комбинујте и рачунајте. Занимљиво је да СДА има 1 мандат, желим овдје да кажем следећу истину, често Баја говори да парламент РС као нешто некога обавезује у институцијама БиХ, то је измишљотина која нема везе са реалношћу, овог из СДА нико и ништа не може натјерати или обавезивати како ће гласати, то је истина и то је реалност, зашто се народу другачије представља и говори то је друго питање,

Name

Познавалац прилика

18.06.2019 10:01

СНСД и њихови сатрапи су класичне мафијашке организације. Они нису само мафија они су и фашисти. Они уништавају РС, а тиме уништавају и БиХ. Како мафија може бити у власти, ПА МАФИЈИ ЈЕ МЈЕСТО У ЗАТВОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре познавалац прилика

18.06.2019 11:06

100'% тачно

Name

ТОРРО

18.06.2019 12:10

ЂТА ОВИ ИЗ СНСДа ЛУЕТАЈУ - ОДРЖАЛИ СУ ЗАДЊИ ОПРОШТАЈНИ САБОР... ЊИХОВА ДЈЕЛА ГОВОРЕ СВЕ - ДОДИКОВА ФАМИЛИЈА И КУМОВИ ИМАЈУ У ПОСЈЕДУ ВИШЕ ОД ПОЛА РЕПУБЛИКЕ !!! МИЛОРАД ЈЕ ОПРЕЗА РАДИ ИПАК ОДЈУРИО КОД ОРБАНА ДА ВИДИ КАКО ЈЕ ОНАЈ МАКЕДОНАЦ ОД ЊЕГА ДОБИО ПОЛИТИЧКИ АЗИЛ И КОЛИКО ТО КОШТА... РУСИ СУ СИГУРНИЈИ, АЛИ СУ СКУПИ !!! А ВИ ОСТАЛИ ИЗ СНСДа, КОНАЧНО ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ПОЧНЕТЕ РАЗМИШЉАТИ О СЕБИ... КАКВА ВЛАСТ - АМЕРИКАНЦИ СВИРАЛИ ФАУЛ.... САДА ЋЕ ДА ПЉУШТЕ ЦРВЕНИ КАРТОНИ !!!! ИДЕ СЕ У НАТО БЕЗ ОБЗИРА ШТА МИ МИСЛИЛИ И РАДИЛИ !!!

Name

Ја

18.06.2019 14:08

Тешке усташе, више су срба раселили из РС него павелић.

Name

психолог

20.06.2019 10:13

Црвени функционису отимајуви јавна добра уз то су увели праксу да постеног прогласе лоповом или издајицом и све сто је нормално за њих јје ненормално и обрнуто

Name

Мањаца

18.06.2019 10:01

Сви сте на листи ви силедзије из Снсд. Бице дозивотна зсбрана бављења политиком и уопсте рад у институцијама. Полицајци такодје а слаг на торти разбојник Лукач и фукара додик, па министри..само гледајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

18.06.2019 10:01

Јос је лицемјерније да преваранти и пљацкаси хоце да буду власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем

18.06.2019 11:03

Нхихов закрзљали мозак, не мозе ни докуцити ни какви су.

Name

Маре

18.06.2019 10:06

Тако је. То се и знало да це бити власт без снсд секте. А овај сто је прицао да је Република Шумска, мозе само да цути , вецих издајника од снсд нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не сери

18.06.2019 10:08

Не сери Ковачевићу. Шта ти причаш јаду јадни, биједо, називао си нас Република Шумска док си био у СДП, јебо те Лагумџија. Мектић и Шаровић су веће патриоте од Додика, Жељке, Шпирића, Сребренке, Радмановића, Радојичића... Хоћеш још да набрајам српске издајнике који су милијарде марака покрали из Републике Српске, проклета била СНСД секта довијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

18.06.2019 10:09

Његова обавеза,задатак...који је доласком на власт преузео јесте да се све што је с тим у вези обавезан и спроведе....до тад ће и бити на власти! Нема никакве дилеме јер они који га доведоше траже да се испоштује обавеза!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никоме нетребају такви

18.06.2019 10:14

Сто да не! Свако зна на који нацин сте побједници, тј. нисте ви никакви побједници него криминалци,преваранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

18.06.2019 10:14

Не сикирај се ти за друге странке који примају плату у Сарајево те странке долазе на заказене термине него ви у снсд у постујте ста сте потписали и прица це бити брзо заврсена али и мораце те како год буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалист

18.06.2019 10:17

СНСД није уопште позван да коментарише вољу народа пошто је свакоме јасно да је на изборима дошло до велике крађе гласова, односно фалсификовања воље народа управо од стране припадника коалиције око СНСД-а. Пођимо од тога да се у Лакташима штампају гласачки листићи па надаље. Сви су видјели како се подмећу вреће са листићима у Добоју и Теслићу, а кад им то не упали онда купују "папке". За наредне изборе треба примјенити рецепт из Теслића гдје је Др Миличевић показао како се треба борити против разних махинација. Проблем је и тај што је већина СДС-ових одбора на локалним нивоима купљена од стране режима па би требало под хитно распустити и поново формирати нове локалне одборе, са новим младим и некомпромитованим људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауууу

18.06.2019 10:18

Па формирај те висе ту власт..ко вам брани..јел.опет сдс и.пдп криви...ста цекате.. Па.нисте ви сад на ентитенском нивоу па мозете како хоцете са својим сателитима.... Нецете у нато..нема савјета мисниатара...то сто сте потписали прије пар година сад спроведите у дјело....није то ентитет па да хоцу нецу..мозе не мозе.... Радмановиц потписао сад изволите...нато или пропаст......хехехе доста сте се играли....изволите..ево вам га ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре Реално

18.06.2019 10:21

Још кад би нам г.Ковачевич објаснио како је мимо воље српског народа СНСД са своја два посланика формрао власт у РС ......и све било по закону??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.06.2019 10:22

Ковачевићу само да вас из СНСД и СДА неби кад оно изгласаште акцизе , БИХ би отишла у банкрот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФАРСА

18.06.2019 10:24

....СНСД и његови коалициони партнери као изборни побједници у Српској, бошњачки изборни побједници СДА и њихови партнери и хрватски изборни побједници ХДЗ и његови партнери формирају власт" Зар вам није лакше да купите неколико пари "ПАПАКА" и завршите ствар....на то сте навикли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риба риби гризе реп

18.06.2019 11:01

Тразе пуно, вwлики је то задатак!

Name

Харе

18.06.2019 10:24

Јел ово онај Ковачевић што се сликао са натписом Република Шумска, страшан патриота и Додиков испрдак

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

18.06.2019 10:27

А јели есенесде био и изборни побједник кад је са два посланика и уз тенкове СФОР-а преузео власт у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

18.06.2019 10:27

Ви сте покрали те задње изборе и ниједан вас кандидат нема подршку бирача из РС. Ви то знате а знају и сви у Европи и зато ви журите да се смјестите у фотеље. Али изгледа неће моћи јер има још паметних а и паметнијих од вас у БиХ.Синоним сте за бусање у прса и Србовање а у позадини крадја и богаћење.Опустосили сте све ресурсе ове јадне РС и сад измисљате стране инвеститоре а уствари убацујете покрадене паре као стране и купујете газдама фирме које су још остале. Овакву пустош и крадју не памте ни старије генерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

18.06.2019 10:29

МАП

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

19.06.2019 13:33

Само МАП ни стопе доле.

Name

Ницк наме

18.06.2019 10:30

Деба ковацевиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

18.06.2019 10:36

Ето вас се препали има јос соли да поједете док догурате сто су они сада никадааааа ви нецете бити сто су они

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као они

18.06.2019 11:09

Не дај Бозе, никада и никоме!

Name

Капетан

18.06.2019 10:39

Интересантно како брзо заборављају да су са само два посланика формирали власт у РС и преузели све од тадасње вецине и изборних побједника. Како лицемјерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2019 10:52

Ма знају они .. али "гласачи" забораве...

Name

Има ко памти

18.06.2019 11:07

Амнезија и јесте њихов горуци проблем.

Name

ЈУГОСЛАВИЈА

18.06.2019 10:47

Управо је то једини рецепт за постојање мрве контроле ових лопуза из СНСД-а. Док сте такви какви сте Мектић и Шаровић МОРАЈУ бити у Савјету министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

18.06.2019 10:54

И секта ће се брзо распасти даће Бог драги видеће шта ће остати од њих.Помози Боже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.06.2019 10:58

Русење бугарског воза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУРО

18.06.2019 10:58

А КАД ЈЕ ДОДОЛ СТИГАО НА ВЛАСТ СА ДВА ПОСЛАНИКА ОНДА ЈЕ МОГЛО. ЗАСТО И САД ВЛАСТ НЕ БИ МОГЛА ФОРМИРАТИ СТРАНКА СА ДВА ПОСЛАНИКА. ОД 83 ИМАО ДВА И ФОРМИРАО ВЛАСТ А ОВИ НА НИВОУ БИХ ИМАЈУ 4 ОД 14. МНОГО ЈАЦИ ЗА ФОРМИРАЊЕ, ЈОС ИМАТЕ ПАПКЕ КУПЉЕНЕ ПОПУТ ОМЕРА ПЕТРОВИЦА И НЕДИМА СТЕВАНДИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПР

18.06.2019 11:02

Фуј СНСД највеце зло српог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

98

18.06.2019 11:09

Коње Ковачевићу питају те сви Срби који су гласали з СДС и Пдп и остали ко је издајник био 1998 године , иннемој висе да причаш постајеш јадан и биједан и Ожалошћени, и треба да направе колација без вас само ако могу јер и њих је бирао Српски народ а ви сте изгубили изборе јер сте покрали изборе , то коментарише и зна сва јавност у Републици Српској као и ти , не глуми будалу јер си велика будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

18.06.2019 11:10

Влада онај ко скупи вецину и тацка.Ето 2014 скупљена,купљена вецина од палака па вам није био нарусен демократски принцип!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

18.06.2019 11:17

Ви сте изборе покрали и папке покуповали. Избори не одразавају вољу народа. Нормални људи вама глас нису дали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врњачка бања

18.06.2019 11:26

А АФЕРА ПАПЦИ И ПРОМЈЕНА ИЗБОРНЕ ВОЉЕ.?????!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.06.2019 11:24

Прпа, прпа хахахахахаха и треба формирати власт без снсд, хдз, сда као и без трабаната снсд-а, јер сви ови набројани су губитници то они добро знају зато и јесте прпа. СДС, ПДП су побиједили уРС-- крадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

20.06.2019 14:19

Неце у СНСД завладати страх све док по најмањим њиховим цлановима не кренете клепат, јер онда це се поцети осипати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да сумирамо

20.06.2019 16:16

1. Ако посаљемо апелацију за име РС - отцјепљење 2. Ако се дигне кривицна пријава против Додика - отцјепљење 3. Ако се власт формира без СНСД - отцјепљење 4. Ако се преда Мап -- отцјепљење Досадни сте, де висе покрените, како год да заврси све снсд неце висе постојат након тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб

20.06.2019 16:28

СВЕ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селма

23.06.2019 04:33

Ко градјане ста пита..само их спомимјете пред изборе и пред Камерама..а послије ниста

ОДГОВОРИТЕ