Шефови украли 800 хиљада КМ

Окружно тужилаштво у Требињу запримило је од МУП-а Републике Српске извјештаје против 19 лица која се сумњиче да су на штету “Електропривреде Републике Српске” и других предузећа и општина стекли протривправну имовинску корист, у износу од скоро 800 хиљада марака.

Република Српска 17.06.2019 | 21:29
Шефови украли 800 хиљада КМ
У требињском Окружном тужилаштву потврдили су да је покренут поступак против 19 лица која се сумњиче да су за себе прибавили протривправну имовинску корист у износу од 776.649 КМ, оштетивши за тај износ правна лица у којима су запослени. Ријеч се о предмету који је покренут прије годину и четири мјесеца, када су у стану код пензионисаног професора из Требиња, Вукашина Паповића, пронађени бројни фалсификати рачуна, путних налога и диплома.

„Једно лице терети се да је починило кривично дјело 'фалсификовање исправе', за осталих 18 лица су поднесени извјештаји за два кривична дјела - фалсификовање исправа и злоупотребе у служби. Као што је познато из претходног периода, ова лица терете се да су у више наврата фалсификоване рачуне, заједно са путним налазима, предавали правном лицу у којем су запослени и са тим фалисификованим наплаћивали постојеће рачуне, чиме су стекли противправну корист, односно штету за правно лице у којем су запослени“, каже Срђан Вукановић, портпарол Окружног тужилаштва у Требињу.

Међу 18 лица која се терете да су користила услуге Вукашина Паповића махом су возачи из “Електропривреде Републике Српске”, Рудника и термолектране “Гацко”, “Хидролектрана на Требишњици”, “Електро-Херцеговине”, општине Гацко и града Требиња, а у овој групи једино звучно име је високопозиционирани кадар билећког СНСД-а, некадашњи предсједник Скупштине општине Билећа, актуелни одборник у овој скупштини и финансијски директор ХЕТ-а, Љубо Вуковић, иначе брат Радована Вуковића, народног посланика СНСД-а. Небојша Вукановић, народни посланик из Требиња, нада се да се овим извјештајем неће завршити цијели случај јер, како каже, у овом предмету има велики број високопозиционираних функционера, директора и савјетника.

„Поставља се питање зашто је он једина крупнија риба у овом предмету и гдје су остали министри, савјетници, директори, којих има пуно и који се нису нашли у овом извјештају. Надам се да је ово само први у низу и да ће се остали моћници наћи гдје име је мјесто - иза решетака и гдје ће им се одузети имовина. Због чега се само Љубо Вуковић нашао од свих тих моћника“, запитао је Небојша Вукановић.

У Окружном тужилаштву у Требињу истакли су да ће спровести све истражне радње, али да је ријеч о комплексном предмету, због чега не могу прецизирати када ће бити завршена комплетна истрага.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Криминалци окупирали институције

17.06.2019 20:56

Па реално када се све сагледа, добро јос уопсте постојимо и у овом преполовљеном броју у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА

17.06.2019 23:19

ОВО ЈЕ ФАРСА СВЕ ЋЕ ЗАСТАРИТИ.

Name

Није Ни Цудно!

18.06.2019 13:17

да имамо најскуољу ел_енергију , у Европи; све то треба на вјесала.

Name

кпз

17.06.2019 22:43

Ако мозе Баја, могу и други. Све хапсити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.06.2019 04:26

ко је јамио јамио је ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

немојте нам очи мазати

18.06.2019 05:56

Молим вас да нам не мажете очи само са ових 18! Хоћемо све директоре, све остале возаче, и све остале раднике који су учествовали у овом. Ово је само 1000 дио оног што се радило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кисело грожђе

18.06.2019 05:58

Краде се на све стране, на свим нивоима, да је нехумано. Ова прича је смијешна, наспрам милиона и милијарди које је "смотала " тзв елита, што и даље раде, а Паповић им је био мали помоћник у овој бахатости и алавости, срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прп

18.06.2019 07:24

Е да ми је видјети и доцекати да се и код нас неко пресуди..... Па нек одем за Њемацку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Систематски

18.06.2019 10:53

Два љесњака ораху су војска. Појединци лапају на велико, криминалцици у великом броју купе мрвице, накупи се! Тако да ниата не остаје. Е добро смо и зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

20.06.2019 10:52

Па свак краде ...и види...због тога буду награђени..Онда је то неки уносан бизнис.. Ај не плати казну за паркинг..или струје 100 марака Дрзава у расулу.....Спасавај се ко може...

ОДГОВОРИТЕ