Šefovi ukrali 800 hiljada KM

Okružno tužilaštvo u Trebinju zaprimilo je od MUP-a Republike Srpske izvještaje protiv 19 lica koja se sumnjiče da su na štetu “Elektroprivrede Republike Srpske” i drugih preduzeća i opština stekli protrivpravnu imovinsku korist, u iznosu od skoro 800 hiljada maraka.

Republika Srpska 17.06.2019 | 21:29
Šefovi ukrali 800 hiljada KM
U trebinjskom Okružnom tužilaštvu potvrdili su da je pokrenut postupak protiv 19 lica koja se sumnjiče da su za sebe pribavili protrivpravnu imovinsku korist u iznosu od 776.649 KM, oštetivši za taj iznos pravna lica u kojima su zaposleni. Riječ se o predmetu koji je pokrenut prije godinu i četiri mjeseca, kada su u stanu kod penzionisanog profesora iz Trebinja, Vukašina Papovića, pronađeni brojni falsifikati računa, putnih naloga i diploma.

„Jedno lice tereti se da je počinilo krivično djelo 'falsifikovanje isprave', za ostalih 18 lica su podneseni izvještaji za dva krivična djela - falsifikovanje isprava i zloupotrebe u službi. Kao što je poznato iz prethodnog perioda, ova lica terete se da su u više navrata falsifikovane račune, zajedno sa putnim nalazima, predavali pravnom licu u kojem su zaposleni i sa tim falisifikovanim naplaćivali postojeće račune, čime su stekli protivpravnu korist, odnosno štetu za pravno lice u kojem su zaposleni“, kaže Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Među 18 lica koja se terete da su koristila usluge Vukašina Papovića mahom su vozači iz “Elektroprivrede Republike Srpske”, Rudnika i termolektrane “Gacko”, “Hidrolektrana na Trebišnjici”, “Elektro-Hercegovine”, opštine Gacko i grada Trebinja, a u ovoj grupi jedino zvučno ime je visokopozicionirani kadar bilećkog SNSD-a, nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Bileća, aktuelni odbornik u ovoj skupštini i finansijski direktor HET-a, Ljubo Vuković, inače brat Radovana Vukovića, narodnog poslanika SNSD-a. Nebojša Vukanović, narodni poslanik iz Trebinja, nada se da se ovim izvještajem neće završiti cijeli slučaj jer, kako kaže, u ovom predmetu ima veliki broj visokopozicioniranih funkcionera, direktora i savjetnika.

„Postavlja se pitanje zašto je on jedina krupnija riba u ovom predmetu i gdje su ostali ministri, savjetnici, direktori, kojih ima puno i koji se nisu našli u ovom izvještaju. Nadam se da je ovo samo prvi u nizu i da će se ostali moćnici naći gdje ime je mjesto - iza rešetaka i gdje će im se oduzeti imovina. Zbog čega se samo Ljubo Vuković našao od svih tih moćnika“, zapitao je Nebojša Vukanović.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju istakli su da će sprovesti sve istražne radnje, ali da je riječ o kompleksnom predmetu, zbog čega ne mogu precizirati kada će biti završena kompletna istraga.BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Kriminalci okupirali institucije

17.06.2019 22:56

Pa realno kada se sve sagleda, dobro jos uopste postojimo i u ovom prepolovljenom broju u RS.

ODGOVORITE
Name

ZA

18.06.2019 01:19

OVO JE FARSA SVE ĆE ZASTARITI.

Name

Nije Ni Cudno!

18.06.2019 15:17

da imamo najskuolju el_energiju , u Evropi; sve to treba na vjesala.

Name

kpz

18.06.2019 00:43

Ako moze Baja, mogu i drugi. Sve hapsiti!

ODGOVORITE
Name

Joja

18.06.2019 06:26

ko je jamio jamio je ....

ODGOVORITE
Name

немојте нам очи мазати

18.06.2019 07:56

Молим вас да нам не мажете очи само са ових 18! Хоћемо све директоре, све остале возаче, и све остале раднике који су учествовали у овом. Ово је само 1000 дио оног што се радило!

ODGOVORITE
Name

Kiselo grožđe

18.06.2019 07:58

Krade se na sve strane, na svim nivoima, da je nehumano. Ova priča je smiješna, naspram miliona i milijardi koje je "smotala " tzv elita, što i dalje rade, a Papović im je bio mali pomoćnik u ovoj bahatosti i alavosti, sramno.

ODGOVORITE
Name

Prp

18.06.2019 09:24

E da mi je vidjeti i docekati da se i kod nas neko presudi..... Pa nek odem za Njemacku!

ODGOVORITE
Name

Sistematski

18.06.2019 12:53

Dva ljesnjaka orahu su vojska. Pojedinci lapaju na veliko, kriminalcici u velikom broju kupe mrvice, nakupi se! Tako da niata ne ostaje. E dobro smo i zivi.

ODGOVORITE
Name

Herc

20.06.2019 12:52

Pa svak krade ...i vidi...zbog toga budu nagrađeni..Onda je to neki unosan biznis.. Aj ne plati kaznu za parking..ili struje 100 maraka Drzava u rasulu.....Spasavaj se ko može...

ODGOVORITE