Капетан Драган кажњен самицом

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган кажњен је са 30 дана самице у хрватском затвору у Лепоглави због наводног обраћања српским медијима путем писама, али његов адвокат Драган Палибрк у изјави за Тањуг указује да се Васиљковић није ниједном обратио медијима већ искључиво њему.

Регион 17.06.2019 | 18:11
Капетан Драган кажњен самицом
Незаконито је кажњен самицом, само зато што је, према оцјени адвоката, указивао на тежак положај свих српских осуђеника у хрватском затвору, а не јер је наводно прекршио затворска правила.

“Васиљковић није на било који начин комуницирао са српским медијима па ни са листом ''Информер'', у којем су та писма обљавељена, већ је писма слао мени као свом пријатељу и адвокату, а ја сам сматрао да би, с обзиром на чињеницу како се катастрофално поступа према затвореницима спрске националност,и било битно и потребно да се јавност са тим упозна", нагласио је Палибрк.

Он је додао да је лично његова одлука, као Васиљковићевог адвоката, да о свему што он као и других 40-ак затвореника спрске националности у Леполави трпе обавести јавност у Србији.

Палибрк каже да овде није у питању само капетан Драган, јер он за себе не тражи ништа.

"Он ту иступа као Србин неко ко је у народу запамћен као херој и своју снагу ауторитета користи да помогне другима", напоменуо је Палибрк.

Васиљковић је осуђен на 13 и по година затвора због ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Казна му истиче 20. марта 2020. године. Једна молба за условни отпуст му је већ одбијена.

То је, како каже Палибрк, још једна ствар на коју му је Васиљковић указао, јер се већини затвореника хрватске националности, малтене по правилу, условни отпуст одобрава послије двије трећине одлежане казне.

"Ако си Србин можеш да одлежиш и 97 одсто казне, али не будеш пуштен. То је још једна од симптоматичних појава које се дешавају људима на издржавању казни у хрватским затворима, а који су спрске националности", указао је београдски адвокат.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Борац врс

17.06.2019 16:41

Ајде Вуцко и представници РС сад показите патриотизам и упознајте медјународну заједницу о крсењу права српски затвореника који мдју њима има пуно невини

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БОРЦА ВРС

17.06.2019 18:26

ТРЕБАЛА ТИ ЈЕ ПРЕСЈЕДНИЦА РС ИНТЕРВЕНИСАТИ.....Е МОЈИ БОРАЦИ ,ВИДИТЕ ЛИ У КОМ ПРАВЦУ ОВО ИДЕ. МОЖДА ЦЕ НА СЛЕДЕЦИММ ИЗБОРИМА КАНДИДАТ ЗА ПРЕСЈЕДНИКА РС БИТИ И КОЛИНДА Г.К.

Name

Георгије

17.06.2019 16:49

Бог ти помог'о јунаце! Војник и витез био и остао. Хвала за све сто си уцинио и цинис за свој народ.Сви ми који смо те познавали смо поносни на твој ратни пут. Борба се наставља. Нека ти Бог да снаге да издрзис брате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прави ратник

17.06.2019 19:16

Хрватска се показала у задње вријеме пуно пута, врло нехумано и нељудски према Србима туристима, радницима, повратницима, па можемо претпоставити њихов однос у овом случају. Нека Бог да снагу капетану да издржи, није још пуно остало, а српске власти ћуте, не реагују, на срамоту им.

Name

Гога

17.06.2019 22:10

Српски јуначе идржат ћеш ти ове тортуре јер си учио обиче сељаке и раднике и све.друге патриоте како се треба одбранити да останеш частан Србин а не обечашћен још мало па нестало КАПЕТАНЕ ПА СЛОБОДА СЛОООООБОДА

Name

Ре

17.06.2019 22:17

Штитити ратне злочинце је исто злоцин

Name

Драгон

18.06.2019 13:47

тако то устасе кад смо будале да им макар истом мјером вратимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збиља

18.06.2019 15:14

Када видим овога ЦОВЈЕКА помислим како, да се сутра зарати бити патриота, до дусе данас их има колико хоцес, "патриота" и "издајника".

ОДГОВОРИТЕ