Мркела: Можда оду и Павков и Боаћи!

Спортски директор црвено-белих наговестио комплетну промену нападачке линије из прошле сезоне. Стигле понуде за Бена и Јованчића. Томанеа дуго прати.

Фудбал 17.06.2019 | 21:27
Мркела: Можда оду и Павков и Боаћи!
Фудбалери и стручни штаб Црвене звезде вратили су се минулог викенда са прве фазе припрема, а у понедељак су отпутовали у Виндишгарстен, где ће спровести другу фазу и одиграти пет контролних утакмица.

Уочи одласка екипе у Аустрију, спортски директор црвено-белих Митар Мркела изнео  је у разговору за портал "Ред Стар Белграде" тренутни пресек ситуације, пре свега када су у питању преговори о даљим одласцима и доласцима играча.

Према његовим речима, највеће интересовање постоји за тандем нападача, Ричмонда Боаћија и Милана Павкова.

"Сви наши играчи су интересантни клубовима. Имамо вишемилионску понуду за Бабића, иако нисмо задовољни њом. Могуће да продамо Бена, али је та понуда условљена његовим останком до краја квалификација. Имамо усмене понуде за Боаћија и Павкова и мислим да ће се брзо претворити у писмене понуде. Имали смо понуду за Јованчића, коју смо одбили. За све наше играче постоје понуде", изјавио је он.

О новом нападачу...

Да ли ће центарфор Тонделе Томане доћи у Звезду?

"Њега пратим годину и по и свакако је једна од наших жеља", каже Мркела.

Упитан да ли постоји шанса да Звезда овог лета остане и без Боаћија и без Павкова, Мркела је одговорио позитивно, али уз један услов.

"У принципу је могуће да останемо без обојице, али један ће сигурно остати до краја квалификација".

Уз објашењење да је зимус одбијена понуда за Бена, Мркела је додао да су се околности промениле и да је сада реалније да офанзивац са Комора оде из Београда.

"За Бена је тренер Милојевић зимус тражио изричито да остане. Сада је другачија ситуација, Бену следеће године истиче уговор и за шест месеци могао би да потпише и да оде без обештећења".

Млади нападач Дејан Јовељић пре неколико дана је представљен као нови шпиц Ајнтрахта. Зашто је продат?

"Звезда мора да обезбеди средства да би живела, да би враћала дугове, а највећу цену имају млади играчи. Не готови производи, већ они који наговештавају да би могли да буду велики играчи. То је неминовност Звезде. Са друге стране, продаја младог играча је најбезболнија по тим, а волео бих да Звезда у наредним годинама буде у ситуацији да може да чека да Јовељић постане носилац. То у овим тренуцима није могуће".

Ко је следећи Звездин Јовељић?

"То ћемо тек да видимо. На припреме смо повели Вељка Николића и он је један од оних који би могао да следеће сезоне буде неки нови Јовељић. Имао је несрећу да је пре неки дан оперисао килу, па ћемо сачекати његов повратак два-три месеца".

Према Мркелиним речима, Звезда је спремнија дочекала летњи прелазни рок него претходних година, јер је прошле зиме урадила највећи део посла.

На питање да оцени учинак тада доведених појачања, Мркела је рекао...

"То су пажљиво одабрани играчи, Милуновић је дошао после шест месеци и паузе током које није играо, Иванић је играо на позицији која није његова и неке утакмице је играо добро, а неке није. Вукановић и Вулић би тек требало да се доказују, а Вукановић је на неким мечевима показао да на њега може да се рачуна. Мислим да је прелазни рок био добар и да ће своје праве ефекте имати тек у овој сезони", додао је Мркела.

Такође говорио је и о Кафуу и Горану Чаушићу, играчима чији долазак ни изблиза није оправдао очекивања. 

"КАФУ ЈЕ ЛЕКЦИЈА"
 
Бразилац је стигао на позајмицу из Бордоа и иако је Звезда издвајала значајан новац за његову плату углавном није био део тима све до повратка у Француску. 

Са друге стране, некадашњи Звездин ђак плаћен је милион евра, али је због лоше форме губио и изгубио место у екипи док је одмицала сезона.

"Да почнемо од Кафуа... Он је требало да буде неко ко прави разлику у Европи. Зато је доведен. Знамо како је играо против Звезде овде, њега је скаутирао Бордо и платио га је осам милиона евра. Када су ме питали, био сам за. Међутим, мотивација и спремност Кафуа да игра за Звезду није била на нивоу. То је оно што када доводимо играча најмање можемо да знамо - да ли је неко мотивисан да овде даје 120 одсто или није. Да ли се задовољио оним што је зарадио годину, две, три дана пре или долази овде да отаља посао - то не можемо да знамо. Али, то је за мене то са Кафуом лекција".

"Чаушића смо тренер Милојевић и ја хтели првог дана када смо дошли у Звезду. Разговарали смо с њим неколико пута, било је близу да потпише, па на крају није. Мислим да он може више и да није показао ни делић онога што може. Доведен је да буде појачање, да 'држи' средину терена и мислим да је одиграо испод својих могућности. Волео бих да се врати на свој ниво", додао је Мркела.

Црвена звезда ће у уторак, дан након одласка на припреме у иностранство, сазнати име ривала на старту квалификација за Лигу шампиона.

Звездин прелазни рок:

Дошли: Радован Панков (Раднички Ниш), Никола Крстовић (вратио се са позајмице из Зете)

Отишли: Дејан Јовељић (Ајнтрахт), Кафу (Бордо - истекла позајмица), Рашид Сумаила (Катар), Ненад Милијаш и Немања Супић (крај каријере)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар