Mrkela: Možda odu i Pavkov i Boaći!

Sportski direktor crveno-belih nagovestio kompletnu promenu napadačke linije iz prošle sezone. Stigle ponude za Bena i Jovančića. Tomanea dugo prati.

Fudbal 17.06.2019 | 21:27
Mrkela: Možda odu i Pavkov i Boaći!
Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde vratili su se minulog vikenda sa prve faze priprema, a u ponedeljak su otputovali u Vindišgarsten, gde će sprovesti drugu fazu i odigrati pet kontrolnih utakmica.

Uoči odlaska ekipe u Austriju, sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela izneo  je u razgovoru za portal "Red Star Belgrade" trenutni presek situacije, pre svega kada su u pitanju pregovori o daljim odlascima i dolascima igrača.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje postoji za tandem napadača, Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova.

"Svi naši igrači su interesantni klubovima. Imamo višemilionsku ponudu za Babića, iako nismo zadovoljni njom. Moguće da prodamo Bena, ali je ta ponuda uslovljena njegovim ostankom do kraja kvalifikacija. Imamo usmene ponude za Boaćija i Pavkova i mislim da će se brzo pretvoriti u pismene ponude. Imali smo ponudu za Jovančića, koju smo odbili. Za sve naše igrače postoje ponude", izjavio je on.

O novom napadaču...

Da li će centarfor Tondele Tomane doći u Zvezdu?

"Njega pratim godinu i po i svakako je jedna od naših želja", kaže Mrkela.

Upitan da li postoji šansa da Zvezda ovog leta ostane i bez Boaćija i bez Pavkova, Mrkela je odgovorio pozitivno, ali uz jedan uslov.

"U principu je moguće da ostanemo bez obojice, ali jedan će sigurno ostati do kraja kvalifikacija".

Uz objašenjenje da je zimus odbijena ponuda za Bena, Mrkela je dodao da su se okolnosti promenile i da je sada realnije da ofanzivac sa Komora ode iz Beograda.

"Za Bena je trener Milojević zimus tražio izričito da ostane. Sada je drugačija situacija, Benu sledeće godine ističe ugovor i za šest meseci mogao bi da potpiše i da ode bez obeštećenja".

Mladi napadač Dejan Joveljić pre nekoliko dana je predstavljen kao novi špic Ajntrahta. Zašto je prodat?

"Zvezda mora da obezbedi sredstva da bi živela, da bi vraćala dugove, a najveću cenu imaju mladi igrači. Ne gotovi proizvodi, već oni koji nagoveštavaju da bi mogli da budu veliki igrači. To je neminovnost Zvezde. Sa druge strane, prodaja mladog igrača je najbezbolnija po tim, a voleo bih da Zvezda u narednim godinama bude u situaciji da može da čeka da Joveljić postane nosilac. To u ovim trenucima nije moguće".

Ko je sledeći Zvezdin Joveljić?

"To ćemo tek da vidimo. Na pripreme smo poveli Veljka Nikolića i on je jedan od onih koji bi mogao da sledeće sezone bude neki novi Joveljić. Imao je nesreću da je pre neki dan operisao kilu, pa ćemo sačekati njegov povratak dva-tri meseca".

Prema Mrkelinim rečima, Zvezda je spremnija dočekala letnji prelazni rok nego prethodnih godina, jer je prošle zime uradila najveći deo posla.

Na pitanje da oceni učinak tada dovedenih pojačanja, Mrkela je rekao...

"To su pažljivo odabrani igrači, Milunović je došao posle šest meseci i pauze tokom koje nije igrao, Ivanić je igrao na poziciji koja nije njegova i neke utakmice je igrao dobro, a neke nije. Vukanović i Vulić bi tek trebalo da se dokazuju, a Vukanović je na nekim mečevima pokazao da na njega može da se računa. Mislim da je prelazni rok bio dobar i da će svoje prave efekte imati tek u ovoj sezoni", dodao je Mrkela.

Takođe govorio je i o Kafuu i Goranu Čaušiću, igračima čiji dolazak ni izbliza nije opravdao očekivanja. 

"KAFU JE LEKCIJA"
 
Brazilac je stigao na pozajmicu iz Bordoa i iako je Zvezda izdvajala značajan novac za njegovu platu uglavnom nije bio deo tima sve do povratka u Francusku. 

Sa druge strane, nekadašnji Zvezdin đak plaćen je milion evra, ali je zbog loše forme gubio i izgubio mesto u ekipi dok je odmicala sezona.

"Da počnemo od Kafua... On je trebalo da bude neko ko pravi razliku u Evropi. Zato je doveden. Znamo kako je igrao protiv Zvezde ovde, njega je skautirao Bordo i platio ga je osam miliona evra. Kada su me pitali, bio sam za. Međutim, motivacija i spremnost Kafua da igra za Zvezdu nije bila na nivou. To je ono što kada dovodimo igrača najmanje možemo da znamo - da li je neko motivisan da ovde daje 120 odsto ili nije. Da li se zadovoljio onim što je zaradio godinu, dve, tri dana pre ili dolazi ovde da otalja posao - to ne možemo da znamo. Ali, to je za mene to sa Kafuom lekcija".

"Čaušića smo trener Milojević i ja hteli prvog dana kada smo došli u Zvezdu. Razgovarali smo s njim nekoliko puta, bilo je blizu da potpiše, pa na kraju nije. Mislim da on može više i da nije pokazao ni delić onoga što može. Doveden je da bude pojačanje, da 'drži' sredinu terena i mislim da je odigrao ispod svojih mogućnosti. Voleo bih da se vrati na svoj nivo", dodao je Mrkela.

Crvena zvezda će u utorak, dan nakon odlaska na pripreme u inostranstvo, saznati ime rivala na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezdin prelazni rok:

Došli: Radovan Pankov (Radnički Niš), Nikola Krstović (vratio se sa pozajmice iz Zete)

Otišli: Dejan Joveljić (Ajntraht), Kafu (Bordo - istekla pozajmica), Rašid Sumaila (Katar), Nenad Milijaš i Nemanja Supić (kraj karijere)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar