Фуриозни Ал Келаифи: Мбапе остаје 200%!

Нејмара нико није терао да дође, ако му се не свиђа - ћао! Први човек Светаца је баш љут. . .

Фудбал 18.06.2019 | 00:00
Фуриозни Ал Келаифи: Мбапе остаје 200%!
Насер Ал Келаифи, председник Пари Сен Жермена, дао је интервју за магазин "Франце фоотбалл" у ком је открио неке своје одлуке, али је и послао поруке када је будућност своја два најскупља играча у питању.

Пре свега говорио је о Мбапеу кога жели Реал Мадрид. А потом и о Нејмару на кога је изгледа баш љут. Како и не би био када је дао 222.000.000 за њега, а није баш добио производ вредан тога.

"Сигуран сам 200% да ће Мбапе играти у Пари Сен Жермену следеће сезоне. А Нејмара нико није натерао да потпише за нас", рекао је Келаифи.

Опширније о Мбапеу.

"Он жели да учествује још у нашем пројекту и да расте са екипом, клубом. Да ли ће бити ту и следеће сезоне? Нисам сигуран 100% већ 200%. Нећу да дозволим да овакав лудо добар играч оде", рекао је Келаифи.

Судећи по изјавама Келаифија, ситуација око Нејмара могла би да буде врло интересантна.

"Желим играче који ће дати све да одбране част дреса који носе и да се прикључе нашем пројекту. Они који то не желе или не разумеју, са њима ћемо разговарати. Наравно, уговори морају да се поштују, али наш приоритет је пројекат. Нико га није натерао да дође овде, нико га није притискао, дошао је овде својом вољом и придружио нам се", рекао је Келаифи. Иначе, Нејмар има уговор до 2022. године.

Келаифи најављује да ће бити и одлазака. И ту очигледно шаље поруку Нејмару.

"Играчи ће морати да схвате своје одговорности више него икада раније. То мора да буде комплетно другачије. Мораће да ураде више, да раде више. Нису овде да би се забављали. И ако им се то не допада, врата су отворена! Ћао! Нећу више допуштати понашање суперстарова", рекао је Келаифи.

Очигледно да је Келаифију дозлогрдило то понашање попут звезда, што у ствари сви ти играчи и јесу. Жели да се прича уозбиљи и када су већ толике паре у игри да се оне зарађују на мало "поштенији" начин.

"Не желим више звезде у лошем смислу те речи. Довешћемо значајна појачања која имају добар менталитет".

Ту је и самокритичност код Келаифија. Дуго покушава да одведе ПСЖ до освајања Лиге шампиона, али му то не успева. Заправо није ни близу.

"Потребан нам је електрошок. Недостаје нам карактера и ауторитета, прво код мене".

Долазак Леонарда на место спортског директора?

"Он ће бити ту да провери да се понашање појединаца неће негативно односити на групу. Идеја са Леонардом ми није пала на памет само једног дана. Схватио сам да су промене неопходне, у супротном не идем нигде. Време је за промене, не можемо више овако, клубу је потребан нови импулс".

Изгледа да ће у ПСЖ-у мало другачији ветрови дувати од овог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар